Tot i que hi ha qui pensa que la covid-19 ja ha passat i que la situació està controlada, la pandèmia encara està ací i així ho demostren les xifres de contagis dels últims dies a Espanya i arreu d’Europa. És per això que cal seguir apostant per la prudència i la unitat, que han de ser el timó del nostre rumb.

Estem en un període roïn per a moltes persones, tant en l’aspecte social com en l’econòmic, per això cal ser prudent i no fer propostes populistes irreals que només busquen la crispació. Torne a demanar que s’abandonen les confrontacions i que l’oposició comence a treballar per la ciutadania de Borriana, necessitem la unitat per a guanyar el nostre futur com a ciutat, tot advertint que la recuperació no vindrà a soles, sinó que requerirà l’esforç i la mobilització de totes les sinergies disponibles.

Ens continua preocupant la pèrdua d’ingressos, però encara ens preocupa més arribar a tots els que ho necessiten i, per això, continuant la nostra voluntat de donar suport als sectors productius locals, ens ocupem també del gremi provincial d’artistes i artesans fallers tan afectat per la crisi de la covid-19, per la suspensió de les falles i les fogueres.

Ara mateix hem tancat una iniciativa per a la promoció i el suport del treball del sector faller, amb la finalitat de potenciar-lo i projectar-lo per la seua influència econòmica. Un projecte que es realitzarà, en principi, per Nadal i consisteix en la distribució de l’Ajuntament com a regal institucional als comerços, com a ornament comú nadalenc per a les vitrines, d’una peça d’artesania fallera elaborada pels artistes fallers borrianencs. A més, se’ls ha encarregat la realització de les bústies reials dels Reis Mags i la restauració del Betlem.

No es tracta només de regalar un ninot i recolzar econòmicament els artistes, es tracta de promocionar i fer d’ambaixadors de la marca #BorrianaFallera , i tornar a compartir les falles. Si, en general, és important estar al costat dels sectors que ho necessiten, en aquest cas encara ho és més per tractar-se d’una activitat que és pròpia.

Alhora, es tracta de mostrar al món el treball tan important del gremi d’artesans i artistes fallers, únic al món. Es tracta de donar suport a la nostra cultura i al col·lectiu faller, i conjugar sinergies entre l’Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Comerç i de falles, per a la promoció de la festa i per a donar suport al gremi. Ens fem ressò de la idea: #RegalaUnNinot , col·labora amb els artistes fallers, i us convidem a compartir-la perquè arribe a tot arreu. H

*Alcaldessa de Borriana