El patrimoni industrial és un valor cada vegada més en alça i a l’Alcora tenim el privilegi de comptar amb una autèntica joia: la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda. Després d’un llarg període en l’oblit, l’any 2016 va començar la recuperació i posada en valor d’aquest símbol i referent de la nostra localitat. Dins d’aquest procés, el passat cap de setmana vam viure un dels moments més emocionants, l’obertura de portes a la ciutadania. Durant dos dies, els veïns i veïnes van tenir la possibilitat, després de tants anys tancada, de tornar a entrar o d’entrar per primera vegada a l’emblemàtica manufactura i participar en la visita guiada a un dels seus forns.

Van ser moltes les persones que no van deixar passar aquesta gran oportunitat i van decidir viure en primera persona aquestes jornades històriques. Més de 700!

Vull agrair la resposta tan positiva de la gent i destacar la impecable tasca que s’ha dut a terme des del Museu de Ceràmica, imprescindible per al desenvolupament d’aquestes jornades, emmarcades dins de Maig Ceràmic 2018. També m’agradaria ressaltar la implicació dels centres educatius de l’Alcora i el gran treball de les brigades d’ocupació social de l’Ajuntament en la posada a punt de les instal·lacions. A més de la visita, vam poder gaudir de nombroses i molt interessants activitats. Sens dubte, una bona manera de fer partícip a la ciutadania de l’ambiciós projecte que està en marxa i que és de tots els alcorins i alcorines. Un projecte de llarg recorregut, per la qual cosa encara queda molt per fer, però que avança a molt bon ritme.

Avui finalitza el mes, però encara queden importants activitats dins de la intensa programació de Maig Ceràmic 2018, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Torrecid, AlcoRa la Ilustre Cerámica i la Caixa Rural. Sense anar més lluny, aquesta vesprada podrem gaudir de la fusió entre música i creació ceràmica amb el concert Héroes. Arias de ópera en estilo italiano, producció de Il Dolce Incontro. Ensemble Barroc. Durant el concert tindrà lloc una demostració de decoració ceràmica. Serà a les 20 hores a l’Auditori de la Caixa Rural. Vos esperem!

*Alcalde de l’Alcora