L’Ajuntament d’Onda, des de que sóc alcalde, ha rebut més de 9 milions d’euros en ajudes d’altres administracions. És una xifra important que hem aconseguit gestionant cada dia per tal de que ens arribe allò que és nostre, de la ciutadania que paga els seus impostos i que ha de veure un retorn de les distintes administracions que ens governen. I parlem de gestió, perquè en la legislatura passada, l’anterior govern va aconseguir per a Onda 3,5 milions d’euros d’altres administracions. Una tercera part del que hem aconseguit nosaltres quan encara falta un any per a acabar aquest període legislatiu.

Som conscients de la importància que té per als ajuntaments rebre la major quantitat d’ajudes possibles i, per això, una de les primeres decisions que vam adoptar a l’arribada a l’equip de govern, va ser la de elaborar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada que ens permetera optar als fons Feder de la Unió Europea. I així va ser, 2,5 milions d’euros que haurem de completar amb una xifra igual que ens arriben per a transformar la nostra ciutat.

Una altra administració que ha complit amb Onda és la Generalitat que presideix el socialista Ximo Puig i que durant aquest mandat ha destinat més de 5 milions d’euros a distints programes a Onda entre els que s’inclouen el Fons de Cooperació, les ajudes a l’ocupació, altres ajudes al desenvolupament, la gratuïtat dels llibres de text amb la Xarxa Llibres i les ajudes socials. A més, del programa ARRU de regeneració del centre històric on també hem rebut la col·laboració del Govern d’Espanya amb un milió d’euros. A tot açò, hem de sumar els 400.000 euros que han arribat des de la Diputació de Castelló.

El nostre compromís amb Onda és el de seguir amb les peticions de fons per a portar a terme tots els projectes que són necessaris per a la localitat. No ens oblidem de reivindicacions històriques com la caserna de la Guàrdia Civil o la Ronda Nord, que han de venir finançades per altres administracions. Des del primer dia del nostre govern hem reclamat allò que pensem que li correspon a les veïnes i veïns d’Onda anem a seguir fent-ho.

*Alcalde d’Onda