El proper dilluns serà 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, jornada que s’aprofita per a fer més visibles les reivindicacions per la igualtat entre altres qüestions, reivindicacions que hem de recordar els 365 dies de l’any, no només una jornada. El 8 de març sol ser un dia d’actes reivindicatius i celebracions multitudinàries, però enguany no podrà ser. La situació per la covid-19 ens diu que hem de ser responsables. Enguany no és any per a eixir al carrer, i per això, jo no aniré a cap manifestació. Temps tindrem per a eixir al carrer si som responsables.

El 8-M ha de ser una jornada responsable i respectuosa amb tot el que estem passant. Això si, que no eixim al carrer no vol dir que no reivindiquem ni oblidem la lluita per la igualtat real de drets entre homes i dones. Això si, reivindicarem des de casa. Als nostres balcons, a les nostres finestres, a les nostres xarxes socials...i sempre recordant que no només hem de reivindicar un dia, s’ha de reivindicar la igualtat real tot l’any.

A Almenara hem preparat una sèrie d’activitats, la tradicional celebració al voltant del 8 de març, això sí, adaptada a les circumstàncies provocades per la pandèmia. Així tindrem un gran protagonisme amb les xarxes socials, com el concurs de Tik Tok sobre la igualtat o el debat que hem programat al canal de Youtube de l’Ajuntament el dilluns entre les científiques locals de referència. També vos proposem des de l’àrea d’esports un repte d’aventura entre el virtual i el presencial, la Missió8-M. També hem adaptat l’habitual gimnàstica de majors a la plaça 8 de Març. Finalment hem programat tres exposicions, la primera la de ceràmica Entrelles d’ Anna Pastor , la fotogràfica Més que dona amb el Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) i l’Associació Fotogràfica l’Art de la Llum d’Onda i finalment la que versava sobre l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas que va acabar ahir. Amb coneixement i responsabilitat vos convide a participar.

I a més, dir que l’Oficina de Turisme d’Almenara es convertirà en un punt violeta, ja que s’adherim a la xarxa de Punts Violetes Turístics de la Comunitat Valenciana. Serà un punt per ajudar i fer el primer pas d’atenció a les dones visitants que puguen sofrir agressions sexistes, però també un lloc per a conscienciar i previndre. Serà un nou servei que afegim al nostre municipi. H

*Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló