Actualment resulta fàcil trobar anuncis de pàgines web per a trobar parella, a les revistes i diaris s’inclouen articles analitzant les diferents formes de relacionar-nos que tenim les persones fins i tot, qui no ha fet algun test? Està molt de moda parlar de relacions i analitzar com ens relacionem amb altres persones i amb el nostre entorn. Ací a l’Ajuntament de Castelló també podem identificar diferents tipus de relacions però hi ha una que em crida molt l’atenció i és que el PP a l’Ajuntament de Castelló acompleix totes les característiques d’una relació tòxica.

Com a govern no tenim cap intenció de participar en eixa relació. Les relacions tòxiques són grans vampirs d’energia i en l’àmbit laboral resulten molt improductives. Si les acceptes, intenten fer-te mal, t’impedeixen avançar, manipulen la realitat, intenten destruir el que som, el que fem... I és complicat aconseguir lliurar-se d’una xarxa opressiva de mentides continuades.

El PP local porta mal el fet de no tindre el control a l’Ajuntament, però mal de veritat. Em venen al cap alguns exemples on han criticat accions d’este govern que havien estat la continuïtat d’un treball seu.

Qualsevol partit polític té un percentatge de necessitat d’aprovació externa respecte a les seues actuacions. Als partits de progrés els interessa més l’aprovació de les persones, beneficiaries últimes o primeres de les decisions de govern. Al altres, l’opinió dels grans empresaris: lobbys de poder, banca rescatada... El que sí que voldríem que tinguera clar el PP a Castelló és que la seua aprovació, els seus aplaudiments, no serà res que busquem des del govern. No ens interessa per a res que el PP ens faça la ona. Escoltar propostes, sí, acceptar les sensates, també, però no treballem per aconseguir l’aprovació dels que durant 24 anys han actuat tan malament que ens han deixat un Castelló trist i gris. Una ciutat que només en any i mig ha canviat i on ara es respira il·lusió. La il·lusió que ens van anar furtant successives legislatures del PP.

És curiós veure com els regidors i regidores del PP s’enfaden i protesten perquè no som com ells. Perquè no veiem les coses com ells. Perquè no canviem fins ser com ells. No tots, la veritat, alguns no saps per a que els tenen allí asseguts, perquè no obren la boca més que per a llegir paperets que els han escrit altres.

Els molesta infinitament que fem referència a les corrupcions del seu partit. Però són regidors d’un partit declarat corrupte pels jutges.

Les seues intervencions i declaracions es basen en mentides contínues i mitges veritats. Sense cap intenció d’assumir errades ni, molt menys, reparar el dany que han fet, per exemple al patrimoni municipal.

Ens proposen una relació passivo-agressiva, on en lloc de parlar directament es fa amb indirectes, prejudicis i mentides. On l’actitud és sempre hostil, encara que ells li diuen col·laboradora.

A una relació sana cada persona aporta una part de sí mateixa, donant llibertat a l’altre i contribuint al seu creixement personal. En una relació sana sempre hi ha beneficiaris, els relacionats i el seu entorn. Canviem el tipus de relacionar-nos, totes i tots eixirem guanyant. H

*Vicealcaldesa de Castellón