Dels resultats de les passades eleccions municipals a Castelló, hom en pot fer diverses lectures, però del que no pot haver massa dubte és que la ciutadania va apostar clarament per atendre amb la màxima urgència la situació d’emergència social que viu la ciutat producte de les polítiques de saqueig practicades pel Partit Popular.

Així ho vam entendre Castelló en Moviment i va quedar reflectit al Pacte del Grau signat amb el PSOE i Compromís. Entre d’altres ens vam comprometre a elaborar un Pla d’Emergència Social amb suficient dotació econòmica i tècnica per prevenir, abordar i solucionar situacions de risc social amb mesures contra la desocupació i que garantisquen l’habitatge, l’energia, l’alimentació i el transport.

És per això que demanem la creació d’un grup transversal de treball capaç d’afrontar polítiques d’emergència social. Un grup composat per regidories com serveis socials, habitatge, patrimoni i ocupació, liderat per l’alcaldessa.

En esta línia s’emmarca la proposició que hem fet per tal de sol·licitar a la Generalitat que incloga a Castelló com a entitat col·laboradora en la tramitació i pagament de la Renda Garantida de Ciutadania. Això ens permetria agilitzar els tràmits. Actualment a Castelló únicament s’han resolt expedients fins a maig del 2015, la qual cosa vulnera els drets dels més desprotegits. H

*Regidor de CSeM