Fa poc més d’una setmana que hem entrat en la tan anhelada i, al meu parer, mal anomenada nova normalitat. I dic mal anomenada perquè no es pot qualificar com a normal una situació que no hem viscut abans. Una situació en què, entre molts altres reptes, hem de seguir protegint les nostres persones majors i hem d’evitar que els iaios i les iaies, que fins aquest moment han estat un pilar important per a la conciliació laboral de moltes famílies, es facen càrrec dels nets i les netes.

Amb la reincorporació progressiva als llocs de treball de moltes persones després de mesos de teletreball, tindre cura dels xiquets i les xiquetes es fa cada vegada més complicat. Per això des del mes d’abril hem insistit a l’equip de govern d’Almassora que posara en marxa les escoles d’estiu, un recurs que ara considerem més necessari encara que en anys anteriors si volem protegir la nostra gent gran.

Però considerem que el servei que s’oferirà és insuficient, ja que el nombre de places (40) és molt limitat i no s’oferta menjador ni transport fins al paratge de Santa Quitèria, on es desenvoluparan les activitats.

Tanmateix, estem d’enhorabona i Almassora rebrà 46.337 euros per a poder realitzar activitats extraescolars durant l’estiu i al llarg de tot el pròxim curs escolar. Una nova mesura de la Conselleria d’Educació, del company i conseller Vicent Marzà, per a la qual s’han destinat 9 milions d’euros i que permetrà que els municipis puguen oferir recursos més atractius per al sector infantil i juvenil.

LA NOVA situació provocada per la covid-19 ens posa davant molts reptes als quals hem de saber donar resposta. El deure de totes les institucions és treballar per fer possible que s’articulen els mecanismes adequats per afavorir la conciliació laboral i familiar al mateix temps que es prenguen les mesures de seguretat necessàries i es complisquen les restriccions establertes per la normativa.

Un repte ineludible si volem les nostres persones majors vives i que els nostres xiquets i les nostres xiquetes reben l’atenció que necessiten.

Un treball indispensable a fer per part dels governs si volem que la salut i el benestar de totes i tots no estiga en risc.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora