Estrenem any i amb ell grans reptes per a la nostra Ciutat. Enguany, des de la Regidoria de Cultura, assolirem la primera fase del MUCC, Museu de la Ciutat de Castelló, un projecte de planificació del nostre patrimoni històric i artístic que permetrà posar en valor diversos elements del nostre poble. També Engegarem l’Arxiu Electrònic, eina de la qual, encara que semble mentida, la nostra ciutat no disposava en ple segle XXI.

Aquest ha de ser l’any en què es consolidaran projectes que han canviat el panorama Cultural de Castelló. La Fira TROVAM, referent de la indústria musical valenciana; el Festival de Jazz de Castelló; la Mostra d’Arts Escèniques, que omple tot Castelló de música, teatre i dansa; el MUT, festival de teatre sense text; o l’Arrankapins, que s’ha convertit en el festival d’estiu del Grau. Estes i altres propostes que fiquen a l’abast de Castelló una oferta Cultural amplia, variada i de gran qualitat.

Però els reptes no només són culturals. El Pla General continuarà el camí que acaba de començar i dotarà a la nostra ciutat, després de 10 anys, del document imprescindible per al seu desenvolupament.

En 2018 arrancarem les obres del nou pont sobre el Riu Sec que unirà els barris del Raval Universitari i Avinguda Alcora i que reclamava amb insistència tot el veïnat. En aquest any executarem les obres de l’avinguda Gimeno, on per fi hi haurà voreres i carril bici. Executarem també les inversions aprovades a 2017 i continuarem donant-li veu i vot a la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius.

L’educació continuarà sent un dels nostres objectius principals i, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, durem a terme les obres del pla Edificant.

Seguirem treballant per baixar la pressió fiscal, per millorar la qualitat de vida i el futur de la gent de Castelló.

Farem tot açò i moltes coses més malgrat l’oposició del Partit Polimputat i la seua marca blanca Ciudadanos, que de totes aquestes no diran ni pruna, uns per vergonya i altres per inoperància. Esta oposició és més de generar debats estèrils, d’eixos que fan molt de soroll però que no generen cap benefici per ningú.

*Regidora de Compromís per Castelló