Un dels reptes que teníem per davant aquest estiu de la covid-19 era com obrir les platges i com fer que es mantingueren les distàncies de seguretat i les normatives en quan als banyistes. I pel que portem d’estiu, podem dir que el repte ha estat aconseguit a la platja Casablanca d’Almenara, on la responsabilitat dels banyistes i les mesures presses des de l’Ajuntament d’Almenara han fet que per norma general es guarden les distàncies oportunes, així com es complisquen les normatives vigents per previndre la covid-19. Dir que tot açò ha estat així, tant en dies laborables, com en els caps de setmana on s’ha enregistrat una major afluència de gent.

Ara bé, el virus no ha tancat per vacances en agost, i per tant, igual que agraïm el comportament dels banyistes en juliol, també preguem que en aquest mes on vindrà més gent a visitar-nos, continue la responsabilitat individual dels banyistes de la platja Casablanca.

Al fil també volguera comentar que des de les administracions, com és el cas de l’Ajuntament d’Almenara, hem treballat de valent per a posar tots els mitjans al nostre abast per a que es puguen complir les normes, garantir els aforaments i com no, la seguretat. Ahí volguera destacar la presència del dron que a més d’ajudar als equips de socorrisme, també pot llançar missatges, informacions i controlar l’aforament de la nostra platja per informar al moment del mateix. També volguera destacar la col·laboració dels controladors, policia local i tota aquella persona que està present per garantir la seguretat.

I com no, agrair la tasca dels i les socorristes, que sempre estan al peu del canó per ajudar en casos de necessitat, i enguany més que mai. Tenen una tasca dura i el que busquen sempre es el millor per a tots i totes. Per això, encara que no ens agrade de vegades vore una bandera roja o groga onejant a la platja, cal respectar-la pel bé de tots, ja que la gent que entén, que veu les corrents i els perills, es qui pren eixes decisions pel bé comú amb l’objectiu de previndre.

Acabe recordant el que comentava fa unes línies, que el coronavirus no s’agafa vacances en agost, i per tant, cal seguir sent responsables i no baixar la guàrdia. Molt de seny en les reunions socials i familiars, i per favor, recordeu portar sempre la màscara, mantindre la distància social, i llavar-se les mans. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló