El balanç del pas de l’Alcora per Fitur 2016 és, sens dubte, molt positiu. Tot un orgull i un privilegi poder donar a conéixer els principals reclams del nostre municipi a través d’un dels aparadors turístics més importants del món. Cocretament, dissabte passat, la recreació d’un dels actes més emotius i que més gent atrau de quants es celebren a l’Alcora, la Rompida de la Hora, va acaparar l’atenció dels visitants a la fira. L’Alcora Tambor, associació que aglutina a tots els tamboriners del nostre poble, va aconseguir transmetre l’emoció que es viu a l’Alcora cada Divendres Sant, quan més de mil tambors es reunixen a la Plaça d’Espanya i retronen a l’uníson simulant el cataclisme de la terra per la mort de Crist. La Rompida, organitzada per la Hermandad del Santísimo Cristo del Calvario, és un acte únic i així va quedar patent a Madrid.

També va obtindre gran èxit el showcooking de caragols, dut a terme per promocionar la Ruta Gastronòmica del Caragol. Els assistents van poder degustar una deliciosa tapa preparada per Café París, guanyador de l’última edició de la ruta. L’Alcora té molt que oferir.

Comptem amb un ric patrimoni històric, cultural i natural, així com un singular calendari festiu, que fan de la nostra localitat un destí d’interior a tindre molt en compte. Cal potenciar- ho i ficar-ho en valor, i en això estem treballant. H

*Alcalde de l’Alcora