Ja sé que és un tòpic. I que potser ho dic amb algunes setmanes de retard. Però sé de què parle. A Betxí, l’estiu s’acaba després de les festes de setembre, el dilluns següent a la gran setmana. És a dir, el dilluns que ve.

S’acaba tot. I comença tot. S’acaba el període de vacances, de descans, de calor i del meló d’alger. Els xiquets i xiquetes tornen definitivament a l’escola per accelerar les classes i engegar per fi el nou curs escolar. Però també és el moment de començar la rutina que molts ja desitjàvem per continuar amb la tasca diària i, sobretot, amb els projectes que estan en marxa.

S’obri un nou període i amb grans expectatives i sobretot amb els fonaments ben col·locats per continuar fent una gestió eficient i de millora al nostre poble. Perquè s’ha fet una gran feina durant estos últims anys que han permés consolidar el projecte i avançar amb pas ferm.

De fet, això possibilitarà que, en estos poc més de tres mesos que queden fins a final d’any, es facen realitat somnis tan reivindicats com la construcció de la passarel·la peatonal que s’iniciarà en els pròxims dies. I en el nostre cas, també serà el moment de fer balanç de les festes que tot just hauran finalitzat. El sentiment general és que haurem passat uns grans dies units, fent pinya com a poble, gaudint de cada un dels actes preparats i, sobretot, disfrutant tots junts el gran dia de les paelles que segur que serà històric.

És un orgull i un plaer veure com tota la feina feta per moltíssima gent té el seu fruit. I sobretot si acaben les festes i no hi ha hagut cap incident remarcable. Una vegada passat el primer divendres de pluja, ara prenem la carrereta i tornem a veure el sol. Tot això és la millor píndola per prendre forces i agafar impuls per entrar, com dic, en la desitjada rutina cap a un final d’any que serà, sense dubte, molt dinàmic.H

*Alcalde de Betxí