Això és el que ens deixa el Botànic per a Vila-real en els seus quatre anys. I és que els nous i últims comptes de la Generalitat per a aquesta legislatura són més del mateix o, inclús, pitjor. No sols perquè són ficticis i impossibles de complir, sinó perquè per als nostres interessos, malgrat les mentides i el que ens intenten fer creure des del Govern municipal, la Ronda Sud Oest ni tan sols ha sigut pressupostada. Error tècnic o no, el que denota és la passivitat i la falta d’intenció per a aquesta reivindicació històrica arribe.

La realitat és que duem tota la legislatura escoltant a Benlloch dir que aquest any sí, aquest any arribarà la ronda igual que el CEIP Carlos Sarthou o la EOI. Però, a l’hora de la veritat vostès mateixa poden comprovar que seguim circulant per la mateixa via, els xiquets d’infantil tenen nous barracons però no un nou edifici de cement, o com la EOI s’ha quedat a mig camí. Tampoc hem vist ni veure’m els gimnasos del CEIP Botànic Calduch o Pascual Nácher a mig termini i que formen part del Pla Edificant ja que com va reconèixer el regidor d’Educació, Eduardo Pérez, com a molt els projectes es licitaran en 2019. Aleshores, el que es demostra és que l’augment de Marzà en 289 milions per a aquest programa en els pressupostos del Consell és fictici i més si tenim en compte que a 30 de setembre únicament havia executat un 23 per cent de les infraestructures educatives.

No obstant això, hi ha una cosa que sí que ha fet el Botànic per a Vila-real --l’única-- i ha sigut tancar el Centre de Salut de Torrehermosa. L’exconsellera i exministra Carmen Montón, amb la complicitat inexcusable del bipartit, va deixar al carrer a quasi 3.000 veïns sense pràcticament previ avís. Quasi 3.000 veïns que s’han vist obligats a desplaçar-se lluny de casa en les dificultats que això comporta per a gent de la tercera edat o amb problemes de mobilitat. El desmantellament de la sanitat pública, junt al rebuig de la Intermodal o la renúncia al desdoblament de la carretera de Borriana, són les principals fites que el govern de les persones ha deixat a la nostra ciutat. Ens han llevat més que ens ha donat.

*Portaveu de Cs a Vila-real