En el darrer plenari de l’Ajuntament de Cabanes, l’equip de govern va presentar una declaració institucional per buscar una solució definitiva al problema de la regressió del litoral de la costa.

Des d’Units pel Poble-Compromís vam afegir algunes esmenes perquè a Cabanes, igual que al llarg del litoral sud de les Comarques de Castelló, també patim els efectes dels temporals marítims. De fet, vivim un temporal permanent des de fa 25 anys i hem vist com metres i metres de la nostra platja han estat engolits per la mar.

Que ho diguen si no al veïnat del poblat de Torre de la Sal cada vegada que l’aigua arriba fins a la porta de les seues cases.

Tenim un litoral meravellós i únic, dels pocs que queden verges al llarg del mediterrani. Unes platges on la diversitat de flora i fauna predominen davant de presons de formigó concebudes per al turisme massificat de sol i platja. Passejar des del Prat Cabanes-Torreblanca fins al límit d’Orpesa, és un autèntic goig de tranquil·litat i natura.

Units pel Poble-Compromís defensem un altre model turístic respectuós amb el medi i no ens callaran. Mentre vam ser a l’equip de govern, vam reclamar el que créiem que era just com ho ha fet el company Carles Mulet al Senat. Les solucions de la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y del Mar, a la llarga, han sigut molt perjudicials.

Des del grup municipal que represente no estem disposats a deixar perdre tota eixa riquesa cultural i paisatgística que suposa el poblat marítim de Torre de la Sal.

Perquè és el nostre patrimoni i el que volem deixar als nostres fills i filles per al futur.

*Portaveu d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes