Aquesta frase, que per a molts pot ser desconeguda, és molt representativa per explicar com els vinarossencs, a pocs dies de començar el nostre carnaval, vivim aquests minuts de descompte.

El nostre carnaval, el de Vinaròs, és Festa d’Interés Turístic Autonòmic des de l’any 2007. Un títol que com sempre hem repetit, comporta drets i obligacions.

El nostre carnaval, tot i néixer d’una vocació ciutadana, veïnal i coorganitzativa, ha anat evolucionant cap a diferents models al llarg dels anys. Hem sumat comparses, comparsers i visitants. Som conscients d’aquelles qüestions que hem de millorar per no morir d’èxit i mantindre viu l’esperit de la festa. I sabem també, que qualsevol model ha de passar per la projecció festiva i turística d’aquesta festa.

Un carnaval que compta amb la participació econòmica municipal i directa d’aproximadament 160.000 euros, mereix una base sòlida, professional i amb projecció. No busquem un model de festa de consum intern. Busquen un model de festa de consum exterior i d’impacte econòmic i turístic cap a la nostra ciutat i els seus negocis. Busquem un carnaval obert.

Algunes dades per entendre la seua dimensió: 30 comparses, 4.000 persones desfilant, 8.500 persones veient en directe la Gran Gala de les Reines i Reis.

Precisament, aquest acte, compta amb un pressupost aproximat d’organització i producció de 100.000 euros. Un esdeveniment, que s’emetrà per À Punt el dissabte 15 de febrer i on es podran contemplar creacions de milers d’euros i de 5x5 metres. Una escenografia que ens transportarà cap als temps dels grans balls de màscares venecianes i on el llum i el so, seran indispensables per fer lluir cada reina i rei.

Tenim la base del treball, la creativitat i l’esforç. Això vol dir que som capaços d’arribar allà on ens proposem. Però les metes no s’aconsegueixen sense un treball coral, conjunt i d’equip..

Per això, sempre que el carnaval vulgue esdevindre una festa tolerant, respectuosa i inclusiva amb els que ens veuen a veure, així com creativa i atractiva per a tothom, estarem al seu costat.

*Alcalde de Vinaròs