Que Rajoy siga un president en funcions no li impedeix exercir d’emperador plenipotenciari al costat del qual cavalquen els seus sàtrapes a temps complet. En les últimes setmanes destaca un sobre tots els altres. Sap Montoro que quan se li acabe la ganga, tindrà una butaca còmoda en alguna de les empreses que segueixen enriquint-se de manera obscena a costa de totes nosaltres.

En la seua obstinació per desmantellar els serveis públics a major glòria de la seua futura butaca i del capitalisme depredador, Montoro vol obligar als ajuntaments a desfer-se de les empreses públiques deficitàries, tot i que sap que aquestes empreses tenen la seua raó de ser en la prestació de serveis bàsics per a la ciutadania. Sap el PP que el dèficit no l’han produït els ajuntaments, sinó que és l’Estat el principal responsable.

Però també sap que és en els municipis on tothom coneix el nom dels corruptes i que per ací ha començat l’enfonsament del PP, un dels motius dels seus atacs al municipalisme. Complir amb l’ordre de Montoro suposaria impossibilitar la remunicipalització de serveis que són un dret i posaria en risc l’atenció als més necessitats, l’habitatge, l’aigua, el transport, les escoles infantils... tots ells serveis deficitaris per naturalesa. Mercantilizar els drets és una agressió més del PP a la classe treballadora i tenim l’obligació de la insubmissió. H

*Portaveu de CSeM