Ahir mateix, vam conéixer una notícia molt important per a Vinaròs. Una notícia que, d’una vegada per totes, dona llum a un camí que fins al moment hem anat recorrent de manera dubitativa. Ahir va sortir a licitació el segellat de l’abocador de Vinaròs. Una operació de més de 2,1 milions d’euros que posaran punt final a una infraestructura que necessita, des de fa molt de temps, retrobar-se amb el seu entorn i medi baix uns criteris de sostenibilitat i respecte per l’entorn.

Aquesta notícia ens arriba baix un govern autonòmic socialista, liderat pel president Puig al qual, precisament, li vam traslladar aquesta problemàtica (al costat d’altres del nostre municipi) per a què fos tinguda en consideració. Una actuació històricament demandada i que tindrà un termini d’actuació ferm i d’11 mesos.

Aquest tema, precisament, ha sigut objecte de debat en alguns dels plenaris que hem passat des que hem iniciat la legislatura. Des d’un principi, s’ha posat en dubte la capacitat del govern autonòmic per portar aquesta actuació a terme, però per fi, el Govern de la Generalitat atendrà aquesta reivindicació històrica, que suposarà tancar d’una vegada per totes un espai que donava mala imatge al municipi.

Cal recordar, també, que aquesta actuació, que contempla la instal·lació d’una xarxa de gasificació per evitar emissions a l’atmosfera, està emmarcada en el Pla Autonòmic de Segellat d’Abocadors que va aprovar el govern autonòmic a través del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. Una actuació, que queda palés, és integral arreu del territori.

Una vegada més, queda demostrat que la sinergia municipi-autonomia, comença a rodar de forma estable però imparable. És la nostra obligació reclamar a les administracions pertinents, siguen del color que siguen, allò que considerem vital per al desenvolupament i per a oferir un futur d’oportunitats a la nostra ciutat. Però també és just agrair, públicament, la celeritat que el govern de Ximo Puig, ha posat sobre aquest tema.

Seguim defensant els interessos del nostre poble, de Vinaròs.

*Alcalde de Vinaròs