El passat cap de setmana es van posar en marxa diferents iniciatives a l’Alcora: la Ruta de los Montaditos, organitzada per Hosturialc, el Cinema d’Estiu i el primer Cicle de Monòlegs Vila de l’Alcora, a més dels actes inclosos dins de la programació de l’Orgull LGTBI 2020.

Ja tenia ganes de tornar a tindre un cap de setmana amb activitats, i és que, amb molta precaució, hem d’anar recobrant la normalitat perquè el nostre poble torne a estar viu com abans.

Està clar que es tracta d’una normalitat diferent, en la qual, de moment, no tenen cabuda els actes multitudinaris, en la qual no podem realitzar grans celebracions com són les nostres festes majors… però bo, amb les limitacions lògiques derivades de la crisi del covid-19, cal seguir endavant.

A més de amb l’agenda cultural i lúdica també hem prosseguit amb els projectes orientats a continuar transformant l’Alcora, anem reprenent eixe full de ruta del qual ens vam haver de desviar necessàriament per tal d’atendre les prioritats motivades per la pandèmia. Així, per exemple, estan en marxa les obres de rehabilitació de l’edifici dels forns de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, també ha començat el projecte de millora -instal·lació de parquet i il·luminació led- al pavelló polifuncional, està en fase de contractació la redacció dels projectes del pla Edificant, que són l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea i la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós, s’ha finalitzat la posada en valor de l’antiga bàscula municipal…

A més a més, en l’últim Ple es va aprovar una modificació de crèdit per a poder executar enguany importants projectes com són la creació de dues noves zones verdes, la renovació de carrers, la construcció d’una aula de 2 anys, la continuació del pla d’accessibilitat, etc.

Aquest full de ruta que marca l’acció del Govern va més enllà de la duració d’una legislatura, ha de conduir-nos al model de ciutat que volem per a l’Alcora, l’Alcora del present, però també l’Alcora del futur. Ens ha de dur a una ciutat més amable, més accessible, amb més zones verdes, amb més i millors infraestructures, amb més i millors serveis… estem en el camí i estic convençut de que, amb voluntat, treball i constància, ho aconseguirem.

*Alcalde de l’Alcora