A hores d’ara, els lectors i les lectores ja sabran quina ha estat la decisió sobirana del poble. No és el meu cas quan escric aquestes línies, per la qual cosa només puc parlar-los des de les meues sensacions i, atenint-nos a la incertesa dels últims temps, l’escenari polític sembla que hui pot ser qualsevol.

Al meu ànim i les meues conviccions personal i política està que el vot s’haja meditat en el cervell i no en les vísceres, sense passions, i si amb conviccions fermes. Si ha sigut així, Espanya i el País Valencià continuaran en la senda de la recuperació de totes eixes malifetes que ens deixaren els qui veuen el servei públic com un negoci, com una baralla constant dels bons contra els dolents, com un «estàs amb mi o eres enemic» i no hi ha concessions.

Tanmateix sóc conscient que el panorama puga ser un altre molt descoratjador. Podria haver passat que el discurs fàcil dels qui només pensen en com dir les coses i no en les conseqüències del que diuen haja arribat a molta gent confosa, descontenta... Aleshores estaré preocupat.

Del que no pot quedar-li cap dubte a ningú és que, siga quin siga el resultat de les eleccions, seguirem ací, en peu, lluitant pel que creiem, pels drets i les llibertats de totes i de tots. Tant de bo puguem fer-ho des d’un govern d’esquerres, on les persones seran l’única prioritat, on no hi haja deutes per pagar ni interessos particulars davant dels quals respondre, on ningú siga més que ningú, que ningú senta que és menys per supremacismes que aniquilen la igualtat i els drets humans fonamentals.

Siga quin siga el resultat electoral, poden tindre el convenciment absolut que Esquerra Unida seguirà lluitant, amb credibilitat, amb els objectius clars i les ganes intactes. Perquè el nostre projecte és per a totes i tots. Les nostres lleis, les nostres propostes, les nostres iniciatives són i seran inclusives, integradores, respectuoses, tolerants, pacífiques, mediambientals, socials... Passe el que passe. Perquè la democràcia no es pot construir des de l’eliminació. La llibertat només és possible des de la transformació i en EU no desistirem ni deixarem a ningú enrere.

*Tinent d’alcalde i candidat a l’alcaldia de la Vall d’Uixó per Esquerra Unida.