El poble és sobirà. Mentre escric aquestes línies, les veïnes i els veïns dels municipis de tot el país voten qui volen que governe els ajuntaments, exerceixen un dret personal, intransferible i secret que no ens permet saber quin serà el resultat final abans d’hora, com ha de ser. I amb eixa incertesa he de manifestar la meua opinió. I tinc ben clar el que pertoca en aquest moment.

Gratitud. Estem i estarem agraïts amb les persones que han triat Esquerra Unida entre totes les opcions polítiques al seu abast; amb totes eixes valleres i tots eixos vallers que han votat transformació, polítiques d’esquerres, igualtat, ecologia, identitat, llibertat, inclusió... Siguen quants siguen els vots que s’hagen depositat en les urnes de la Vall d’Uixó donant suport al nostre projecte polític, podem assegurar-los que no els decebrem. Complirem amb el compromís adquirit i serem eixe partit valent i coherent pel qual han apostat, i esperem que siga des del govern.

El poble no vol majories. Així ho ve dient elecció rere elecció. La gent vol consens, diàleg, vol que els polítics ens esforcem per dialogar, per arribar a acords que beneficien al conjunt de la població. I això és el que espere que s’haja consolidat. Una opció diversa i d’esquerres, que done continuïtat a un projecte que encetàrem l’any 2015 i que encara ha d’aportar molt.

Mentre pense en com analitzar una realitat que a hores d’ara desconec, no puc evitar desitjar que tot el treball que hem desenvolupat aquestos 4 anys haja arribat a la ciutadania, que les demagògies no hagen sortit el seu efecte, que les dretes, i les noves dretes que han vingut a llevar-los el lloc, reben eixa lliçó del carrer: la gent no vol crispació, no vol grans promeses buides de veritat. La gent vol treball responsable i vol una millor qualitat de vida al seu poble, la que han gaudit els últims anys.

Vull pensar que en les pròximes setmanes haurem de dissenyar un nou govern on Esquerra Unida tindrà un paper fonamental, el de garantir les polítiques d’esquerres per a totes i per a tots, on defendre els interessos de les nostres veïnes i els nostres veïns com única prioritat.

Seguirem i complirem.

*Portaveu i candidat EU la Vall d’Uixó