+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Firma invitada

Sense castells en l’aire

 

Sense castells en l’aire -

Rafa Simó Rafa Simó
11/09/2018

No són pocs els propietaris de terrenys que m’han agraït la requalificació de sòl urbanitzable a no urbanitzable en la nova proposta de Pla General. Sí, ho han llegit bé. Encara que no sol ser majoritari, hi ha ciutadans que prefereixen no tindre una parcel·la amb previsió de convertir-se en sòl urbà i quedar-se amb un sòl rústic. Les raons són diverses, però les més habituals són el condicionament a una necessària actuació urbanística i la pressió urbanística fruit de les expectatives creades.

El sòl rústic té una vocació agrícola, però excepcionalment i on ja hi ha edificacions semiconsolidades, es plantegen diverses alternatives que permeten la conservació i adquisició de serveis bàsics. Aquestes alternatives són comunes a tots els sòls rústics, però tenen especial importància a la Marjaleria perquè s’arrosseguen problemes històrics sense resoldre i perquè cal ser honestos i realistes amb un veïnat cansat de ser enganyat.

El Pla Especial de la Marjaleria proposava una quantitat ingent de sòl urbanitzable que la normativa no permet i que nosaltres tampoc creiem adequada. De les 256 hectàrees d’urbanitzable que es proposaven en 2006, no s’ha executat res. Això demostra que tindre sòl urbanitzable tan sols serveix per a condicionar les actuacions a executar programes irreals. Castells en l’aire que mai es materialitzarien en res.

La proposta que fem ara busca facilitar i agilitzar les obres de mera conservació i l’adquisició de serveis bàsics que entenem són les dues preocupacions principals dels veïns i les veïnes. I ho fem mitjançant la nova ordenança de policia de l’edificació i les figures d’urbanització tova i minimització d’impactes.

Estic convençut que encara no hem sabut transmetre la nostra proposta, però crec que resulta difícil oposar-se a canviar plantejaments que ja s’han demostrat irrealitzables per mesures concretes i factibles.

*Portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Castelló

   
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 9:31 - 11.09.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

El Concejal Simó se explica tan bien que consigue que no se le entienda nada....Sr. Simó el Plan Especial de la Marjalería al que usted hace referencia NO EXISTE, fue automáticamente anulado al anularse el Plan General del que dependía. La vigente Ley de Ordenación del Territorio, Urbanismo y Paisaje de la Comunitat Valenciana, dedica los artículos 210, 211 y 212 a la minimización de impactos ambientales en el suelo no urbanizable y en ellos se establece que los costes derivados de la minimización del impacto territorial habrán de ser asumidos por los propietarios afectados. Por tanto los propietarios de la Marjalería, afectados por el futuro nuevo Plan Especial que desarrolle la “Minimización de Impacto”, tendrán que pagar de su bolsillo las obras de urbanización por muy blandas que sean....Como hemos hecho el resto de vecinos de Castellón de la Plana/Castelló de la Plana que o bien al adquirir nuestra vivienda, o bien por contribuciones especiales, pagamos religiosamente en su día la urbanización de nuestras calles.....