La línia roja dels Fabra i Rajoy, sembla que per fi es podrà complir, i allò de no tindre imputats en les candidatures electorals serà una realitat. No perquè no vagen a permetre en cap cas a presumptes delinqüents estar en llistes, no, sinó perquè desapareix la figura d’imputat, i ara seran investigats per la justícia. A gran problemes, grans solucions.

I és que clar, el terme en qüestió ja tocava massa els nassos, i eren massa la llista de regidors, alcaldes, diputats, i demés imputats en delictes de tot tipus, i estava massa assimilat, massa acostumats tots i totes. I, no sé, tampoc és un tema vital, però crec que era més urgent un canvi de semàntic, hauria estat buscar mecanisme perquè en les candidatures electorals hi haguera sols gent sense sospites de corrupció, gent amb un historial net; allò de les llistes obertes encara és una utopia, i gràcies a això, gent infame es pot col•locar amagat darrere d’un cap de llista decent, i tu haver d’agarrar el pack sencer. I allò de les primàries es queda a mig camí, perquè ni són obertes a tot l’electorat ( participa una porció molt limitada de qui després pot votar), te pot ordenar la candidatura gent que després no te votarà en les urnes, o sols tries a un cap de llista i no a la resta de la llista...etc.

Per tant, cal buscar mecanismes més potents i immediats per poder apartar de la cosa pública a qui se n’aprofita d’ella per al seu lucre personal, (siga este econòmic o de qualsevol altre tipus). H

*Portaveu d’Iniciativa