Demà haurien de començar les festes en honor a Sant Pasqual, però no serà així. Vila-real no està per a festes! Portem més de 60 dies confinats. Consternats per les més de 27.000 morts de conciutadans. Preocupats per la catastròfica crisi sanitària que ens avoca ja a una econòmica i social. Seguim pendents d’una «desescalada» que a les nostres terres ha començat en molt mal peu. Mentre des de la Generalitat asseguraven que la seua gestió era de «matrícula d’honor», el que feia als hostalers prepara-se per a la reobertura, la realitat és que el govern d’Espanya ha qualificat d’insuficient la gestió realitzada pel president Puig i ens deixa en fase 0.

Un dels principals motius per a no avançar ha estat la falta de test. Al fil d’aquesta polèmica entre Govern i Generalitat hem pogut conéixer dades que ens ocultaven, que confirmen que no s’han realitzat tests a més del 60% dels valencians amb símptomes i que en més del 82% dels casos la Generalitat no ha fet cap classe de seguiment a l’entorn del contagiat. Notícies que ens fan afrontar la «desescalada» en vertigen i poques garanties.

Nosaltres continuem treballant perquè s’apliquen a Vila-real propostes que puguen ajudar als veïns. Aquesta setmana incidíem en impulsar ajudes per als sectors comercial, hostaler i d’oci. Sectors que estan patint en molta duresa aquesta crisi. Hem proposat declarar els comerços i l’hostaleria «d’especial interés» i «utilitat publica» de manera que puguen beneficiar-se en la reducció d’impostos. També hem sol·licitat una sèrie de bonificacions, com la supressió de la taxa de terrasses, que ja s’ha posat en marxa, o la disminució del pagament en l’impost de vehicles als vinculats a l’activitat comercial, proposta descartada pel govern municipal. Siga com siga, continuem treballant!!

*Portavoz PP Vila-real