El pavelló Pablo Herrera és una infraestructura que necessita una reforma urgent. Però la Diputació, propietària de la instal·lació, prefereix fer com si no passara res i no invertir cap euro.

És més. Rebutja l’ajuda de l’Ajuntament i es dedica a inventar acusacions, sense cap intenció de buscar les solucions que necessita el pavelló i la gent que l’utilitza. De fet, la Diputació ni fa, ni dóna la cara: es dedica a culpar a altres amb notes de premsa, filtracions i preguntes pactades.

No puc entendre-ho. No va amb l’esperit valencianista de Compromís. Davant d’un problema, nosaltres preferim arromangar-nos, seure i negociar. Mai fem servir el model PP de llançar tinta de calamar per tapar el que no està bé.

Treballem per solucionar els problemes de la gent i així ser part de la solució. Fem la nostra feina davant la inacció de la Diputació del PP. El regidor d’Esports ha consensuat un projecte amb els clubs esportius per encarar les reformes necessàries, un projecte ja amanit per ser licitat i resoldre el problema del Pablo Herrera. El govern municipal tenim clar que reclamem allò que ens pertoca, però fem camí.

Per contra, l’actitud de la Diputació en aquest assumpte és ben greu. No sols no volen fer-se càrrec de la inversió en la seua propietat, sinó que quan el pavelló va patir un episodi d’inundació i el regidor Enric Porcar va propiciar una reunió ampla amb clubs, el senyor Sales i el senyor Martínez van vetar la presència de l’Ajuntament en la reunió per criticar-nos i rentar-se les mans.

Ni aquest Ajuntament ni la gent de Castelló de la Plana volem cap tracte de favor. Però si que deixen de tractar-la diferent perquè la governa un color polític que no és el del PP.

I és que la deslleialtat de la Diputació amb la ciutat comença a ser preocupant. Potser algú els hauria de recordar que un de cada tres dels habitants de la província viu a la ciutat. I tant el president de la Diputació, el senyor Javier Moliner, com el vicepresident, el senyor Vicent Sales, són encara regidors de Castelló de la Plana.

Ja fa una setmana vam llançar una carta oberta buscant el consens polític per forçar una cosa tan senzilla com seure, Ajuntament, clubs, Diputació i els funcionaris, per trobar una solució al problema i tirar cap avant amb el projecte. Una carta que, per raons partidistes, no tots estaven disposats a signar, però era un pas que calia fer per a anar avançant cap al que necessita tota la gent que practica esport al pavelló.

Els membres de l’Acord del Grau i els clubs que utilitzen la instal·lació i pateixen la falta d’inversió hem signat i hem llançat un missatge clar. Prou d’excuses, estem per buscar solucions, i cal que Ajuntament, Diputació, clubs i tècnics en reunim en una taula i resolguem el problema.

L’Ajuntament hem fet la feina, i tenim el convenciment que hem de ser part de la solució. En Compromís treballem incansablement perquè el projecte que hem treballat i consensuat amb els clubs esportius siga una realitat com més aviat millor. I tot aquell que no vulga sumar i retarde la inversió que necessita el pavelló, haurà de donar explicacions de per què ho ha fet i no valdrà tirar-li la culpa als altres.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a Castelló