A Onda, són moltes les famílies amb persones dependents al seu càrrec. Per això, al programa que presentem les i els socialistes per a seguir amb els avanços i millores de la nostra ciutat durant quatre anys més anem a proposar la posada en marxa d’un servei de respir familiar a domicili que contribuisca a la conciliació de les persones que assumeixen la cura dels majors. Aquest servei que s’implantarà als domicilis proporcionarà una ajuda molt valuosa en moments puntuals, perquè un professional es desplaçarà a la llar possibilitant la conciliació i augmentant la qualitat de vida de pacients i familiars. Si volem el millor futur per als nostres majors també hem d’oferir serveis capaços de donar suport a les famílies cuidadores.

Aquest servei, que cobrirà les cures personals i d’acompanyament que necessite la persona en absència dels familiars a través de professionals amb formació específica, se suma a la Unitat de Respir Familiar que actualment es presta en el Centre de Dia de la localitat. Amb aquest servei a domicili fem un pas més i atenem una de les peticions que ens han fet arribar diversos col·lectius de jubilats.

Per descomptat, continuarem treballant junt a la Generalitat Valenciana perquè la residència de majors siga una realitat i impulsarem mesures per a l’envelliment actiu. Les dades ens indiquen que a Onda hi ha un poc més de 4.000 persones majors de 65 anys d’un total d’uns 25.000 habitants, als que si sumem els quasi 4.000 que hi ha a la comarca i zona d’influència de la ciutat, posen de manifest la necessitat d’aplicar polítiques destinades a millorar la seua qualitat de vida.

Onda ha estat un referent durant tota la legislatura en inclusió social i ens hem convertit en una ciutat que està servint de model per a moltes bones pràctiques en la matèria. Però, necessitem de quatre anys més de treball per a consolidar aquestes polítiques i seguir amb les millores que hem encetat en un equip de govern amb ampla majoria socialista que ha significat un gran progrés per a les nostres veïnes i veïns. Estem preparades i preparats i tenim idees per a continuar amb aquesta feina a partir del 28 de maig.

*Alcalde d’Onda