Quan dissabte passat vaig prometre per la meua consciència i el meu honor el càrrec d’alcaldessa de la nostra ciutat, vaig manifestar públicament l’orgull que vaig sentir i que em va fer recordar el sentiment que ara fa quatre anys m’embargava. Perquè per a un borrianenc o una borrianenca no pot haver un honor més gran.

I vaig continuar amb uns agraïments. Començant per fer-los extensius a les persones que han posat la seua confiança, exercint el seu dret al vot, en nosaltres, i que han fet que de sis regidors i regidores socialistes en passàrem a ser deu. Els meus companys i companyes en la responsabilitat del govern municipal posaran totes les seues energies a millorar la vida de la ciutadania.

La legislatura que hem tancat va nàixer de la voluntat ciutadana de canvi i la legislatura que ara estem encetant ens permetrà continuar amb molts projectes, uns més avançats que d’altres, i començar-ne de nous.

És evident que no s’ha aconseguit fer tot el que es voldria haver fet, i seguramente hi haurà coses que s’haurien hagut pogut fer millor, però vull afirmar que la nostra voluntat ha estat sempre posar tot el nostre esforç i dedicació en les actuacions que consideràvem prioritàries per a Borriana.

Per continuar per aquest camí hem de seguir escoltant les demandes i propostes de la ciutadania, mitjançant el diàleg, el treball conjunt i el respecte amb qui, en ocasions, no compartesquen les mateixes opinions.

Perquè Borriana ha d’avançar des del respecte i posant sempre per devant els interessos de la nostra gent i de la nostra ciutat, amb la maduresa que ens aporta el nostre sistema democràtic, sense precipitació però sense descans.

Al llarg d’aquestos quatre anys he tingut la sort de reafirmar-me en allò que ja sabia: la gent de Borriana és emprenedora, solidària, participativa, reivindicativa, treballadora, decidida… i valorar aquestes qualitats ha fet que em sentira més vinculada, si això fóra possible, a la nostra ciutat.

Per això la manera de treballar ha estat, i continuarà estant, sempre partint de la proximitat.

I hem de parlar en positiu, perquè això significa valorar aquesta proximitat a la gent, però també la col.laboració amb d’altres administracions, com la Diputació, la Generalitat, i els governs d’Espanya i d’Europa, per tal de, entre altres temes, aconseguir subvencions, programes o projectes que ens permeten seguir avançant en un model de futur per a la nostra ciutat.

Des d’ara mateix quedem emplaçats i emplaçades a continuar treballant per Borriana i a la disposició de tots els borrianencs i borrianenques.

*Alcaldessa de Borriana