El passat ha sigut un cap de setmana que molts castellonencs i castellonenques retindran en la seua memòria per sempre mai. Un cap de setmana marcat per les emocions que han deparat Juego de tronos i el CD Castellón. Si bé sembla que l’última temporada de la sèrie no ha acontentat a molts dels seus seguidors, la salvació in extremis de categoria del Castellón ha sigut un merescut regal no apte per a cardíacs per a l’afició orelluda. Enhorabona a la família albinegra.

Enfront d’aquestes dues fites de gran intensitat emocional però de consum ràpid, també s’ha jugat la lliga de coses més transcendentals, la de les eleccions que aquest cap de setmana ha viscut un episodi més d’una campanya electoral que de fet dura ja mesos. Una campanya que, bé per fastig dels electors o bé per desgast dels partits polítics, està sent anodina i està passant per Castelló com un tènue lament. La tònica general de l’enèsima campanya que patim en poc de temps és la poca assistència als actes programats pels partits. De vegades crec que darrere de tot plegat hi ha una incitació premeditada a la desmobilització que beneficia als de sempre. Sense mobilització sempre guanya la banca i, a Castelló, això vol dir que sempre guanyen les grans empreses que controlen les obres, l’aigua i els serveis de la ciutat. Fins ara, amb els diferents governs que ha tingut Castelló, qui ha estat marcant el model de ciutat no han estat els regidors i regidores democràticament elegits ni molt menys la ciutadania, sinó les empreses que amb els diners de tots i totes vostés han fet i desfet com els hi ha rotat sense el exigible control municipal. Els mateixos que van declarar davant un jutge que finançaven il·legalment el Partido Popular continuen controlant els contractes grans i menuts de la ciutat malgrat que moltes de les obres o dels serveis que se’ls hi adjudiquen presenten sobrecostos o deficiències, com va ocórrer al Barri de Maestría.

Cal que siga la ciutadania qui acabe guanyant i recupere el control de la ciutat. Això sols serà possible amb gent compromesa a les institucions i gent mobilitzada al carrer. A Castelló en Moviment sempre ho hem tingut així de clar.

*Regidor de Castelló en Moviment