Estos del PSOE no han pensat molt, és més: no han pensat gens alhora de ficar les eleccions la segon setmana de Pasqua. Quan valencians i valencianes estem menjant-nos la mona més pagats que un gínjol. I si ells no pensen, al remat a vostè i a mi ens tocarà ficar trellat on els altres han ficat enquestes.

Perquè no anem a renunciar a unes merescudes vacances, de càmping, a l’apartament de la sogra en la platja o fins i tot qui puga, de pont carretera i manta. Però el perill no està en anar-se’n, el perill està en tornar.

Imagine vostè què en tornar es troba amb un tripartit de dreta que li lleva els 9000 auxiliars de conversa en anglès que ha contractat el Botànic per les escoles, o els 6000 professors nous que omplin les aules, o les 4000 oposicions convocades per a seguir creixent en nombre de docents. Imagine que en tornar li diuen que s’ha acabat Xarxa llibres, una idea compromesa amb vostè i amb els valors de reutilitzar, o imagine que li diuen que torna el copagament farmacèutic i als centres de dia. Imagines que en tornar en compte d’un període d’entre 6 mesos i 1 any per a obtenir la llei de dependència, li diuen que ha d’esperar els 4 anys de mitjana que teníem amb el PP.

Imagines vostè quin desastre si el seu fill o filla deixa de tenir l’Avalem Joves i una oportunitat de formar-se en el món laboral. Pense vostè tot el que podem perdre si se n’anem sense fer els deures.

Ens han fotut, no han pensat en nosaltres, però com els deia abans, algú ha de ficar remei. Així que el millor que podem fer es evitar sorpreses desagradables és anar-se’n amb els deures fets i el vot emès.

I per descomptat el vot que millor li va a garantir tot el que abans li he detallat, és el vot del somriure, un vot compromès, el vot dels valencians i valencianes que sabem que ara estem molt millor que fa quatre anys.

*Portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes