Els avanços econòmics i socials que necessita el nostre territori no provindran dels esforços aïllats de ningú. Per a aconseguir el progrés és necessari el treball conjunt entre totes les administracions públiques i també el sector privat i la societat civil. Com ja he dit moltes voltes i en diversos fòrums, el gran repte d’esta legislatura és impulsar la indústria a la Vall d’Uixó. I en eixe camí sols hi ha una forma d’avançar: de la mà de tots els agents implicats i pensant en l’interés general.

Tenim un gran potencial de creixement, gràcies a la nostra ubicació estratègica a mig camí entre Castelló i València, al costat de l’autovia i l’autopista, prop de tres ports marítims i dos aeroports i amb possibilitats d’aprofitar el fenomen Parc Sagunt. Però també perquè volem crear riquesa i llocs de treball en la nostra ciutat, tant d’empreses que vulguen traslladar-se o instal·lar-se en el nostre terme municipal, com d’empreses ja ubicades a la Vall d’Uixó i que vulguen ampliar el seu negoci i créixer encara més. Volem que el talent local es quede ací.

El primer pas ha sigut fer les obres de preparació dels polígons industrials per a la instal·lació de fibra òptica, gràcies a una subvenció de 120.000 euros de la Generalitat. Els treballs estan a punt d’acabar i ja hem mantingut converses amb operadores de telefonia perquè implanten este servei en 2020. La fibra òptica dotarà a les empreses de major eficiència, competitivitat i obrirà les portes a noves oportunitats de negoci. És incomprensible que en ple segle XXI i en l’era d’internet i les tecnologies les nostres empreses no pogueren treballar en condicions en la xarxa.

Si l’exemple anterior és una mostra dels fruits que dóna la col·laboració entre administracions, la creació de sòl industrial també ha de ser-ho. El proper divendres 22 de novembre em reuniré amb el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España. I ho faré amb els deures fets, ja que des de l’Ajuntament ja hem redactat un avantprojecte del pont que ha de connectar el polígon Belcaire amb el polígon Mezquita, condició indispensable per a poder desenvolupar industrialment Belcaire C i fer possible que grans empreses vinguen a la Vall d’Uixó i donen ocupació a les valleres i els vallers que ho necessiten.

UN ALTRE EXEMPLE de treball conjunt és el Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa, que fa uns dies va renovar la seua estructura. Per unanimitat vaig tornar a ser designada presidenta d’este òrgan i en la vicepresidència m’acompanyarà Wenceslao Alós, l’alcalde Moncofa. Amb esta composició demostrem que no és un lloc de batalla política sinó de gestió per a trobar solucions al pitjor problema que encara compartim tots els pobles de la comarca: l’atur. I la millor manera de fer-ho és posant èmfasi en el turisme, la innovació, la cohesió territorial i la formació. Però sols podrem fer-ho si ho fem tots junts.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó