Ara que venen les vacances de primavera moltes persones aprofitaran per a fer la maleta i viatjar per fora de les nostres comarques, visitar altres estats, però hi ha moltes persones que ens quedarem a Castelló, altres vindran de fora a visitar-nos, a gaudir de les nostres platges, de les nostres muntanyes i de la nostra gastronomia. I a totes estes persones vull adreçar-me.

Perquè Castelló és molt que més tot açò, com per exemple història. I és que la nostra ciutat té un passat històric molt ric i a la vegada desconegut gràcies a la deixadesa d’anteriors governs. Per exemple, ací tenim el jaciment arqueològic del camí de Villamargo, un jaciment que parla de com era la nostra ciutat, a què es dedicaven els nostres avantpassats. Un jaciment que, com altres béns patrimonials públics, es troba en perill i necessita intervencions d’urgència per al seu bon manteniment.

Des del govern de Castelló creiem que invertir en la recuperació del nostre patrimoni siga artístic, arqueològic o històric mai ha de representar un luxe sinó que s’ha d’entendre com una inversió rendible tant en l’àmbit cultural com en l’econòmic. I tan important és invertir en ell, com posar-lo en valor i donar-lo a conéixer, deixant-lo a l’abast de futures generacions de castellonencs i castellonenques.

Però no només és cosa de l’Ajuntament, és obligació de les diferents administracions vetllar pel seu estat de conservació per evitar gravíssims danys irreparables. Fa unes setmanes veiem unes declaracions del diputat provincial de Cultura, Vicent Sale, parlant en aquest sentit i anunciant unes dotacions econòmiques a diferents poblacions de les comarques de Castelló, però deixant fora d’aquestes ajudes a la nostra ciutat de la qual ell, a més, és regidor. Així doncs no tindrem ajuda de la Diputació per al jaciment més gran de la província, ni per a la seua conservació, ni per a la seua posada en valor. Esperem que almenys ens deixe el Servei de Restauració per a les peces que estan dipositades al Museu de Belles Arts i que es repense la manera de repartir les inversions per a col·laborar en la recuperació del nostre patrimoni com a motor turístic.

*Regidora de Compromís per Castelló