“Està controlat”. Dues paraules que anhelava escoltar després de molts dies d’angoixa. Així em van anunciar que, per fi, s’acabava un mal somni. El resultat, 1.500 hectàrees de massa forestal calcinades i centenars de ciutadans amb el cor encongit i la mirada fixa posada en la muntanya durant massa dies. Després d’extingir l’incendi, només puc agraïr a les més de 500 persones i els més de 30 mitjans que van participar en el dispositiu en els pitjors moments. Herois que van lluitar per controlar el terrible foc que amenaçava el cor de la Serra d’Espadà. Sense oblidar-me de tots aquells voluntaris que es van entregar per tots nosaltres i l’agraïment públic al poble d’Artana pel seu acolliment.

Ara ha arribat el moment de reflexionar i d’apostar per aconseguir una gestió eficaç de la muntanya per a prevenir els incendis forestals a la Comunitat Valenciana. Per exemple, a través de la Biomassa, un projecte que ja s’està impulsant des del Pacte per l’Ocupació. També és necessari impulsar ens de custòdia del territori o mantenir de forma contínua brigades forestals.

Demà, els alcaldes de les poblacions afectades per l’incendi ens reunirem amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i li traslladarem aquestes i altres propostes per a treballar conjuntament. Perquè només junts podrem aconseguir que açò no torne a passar. H

*Alcalde d’Onda