El projecte NATIU de l’Ajuntament de Nules es donarà a conéixer en les properes edicions d’Ocuparty que organitza l’Oficina de Pràctiques i Inserció Professional de la Universitat Jaume I de Castelló, gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’ Ajuntament i la UJI en matèria d’ocupació i el foment de l’emprenedoria entre els estudiants i els veïns de la població mitjançant diferents accions formatives.

NATIU és una aposta local per la formació i l’ocupació, que té un focus d’empreses i registre de desocupats, per la qual cosa és molt important estar presents en aquests tipus de jornades.

El conveni signat ajudarà el municipi a trobar personal qualificat, perquè de vegades és complicat trobar persones amb un perfil determinat, a més el conveni ens permetrà col·laborar en altres àmbits com les pràctiques o jornades a l’institut de Nules.

L’AJUNTAMENT de Nules, a més de participar en el projecte Ocuparty, farà difusió dels programes d’emprenedoria de l’UJI, acollirà estudiants en pràctiques i organitzarà una jornada informativa per als estudiants de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de l’IES Gilabert de Centelles.

Per la seua banda, amb la signatura d’aquest conveni la Universitat Jaume I de Castelló formarà part del jurat dels concursos que organitza l’Ajuntament sobre projectes de foment d’emprenedoria i també en farà difusió i de totes les accions realitzades amb focus d’empreses, emprenedoria juvenil o pràctiques no laborals dirigides a graduats superiors. Així mateix, també rebrà les ofertes d’ocupació que arriben a la localitat amb requisit d’estudis superiors per a incorporar-les a la base de dades de l’Agència de Col·locació de l’UJI.

*Alcalde de Nules