Castelló entrarà aquest dilluns en la Fase 2 de la desescalada. És una bona notícia perquè és la conseqüència que hem avançat en la lluita contra el coronavirus i ens permetrà flexibilitzar les restriccions de mobilitat i activitat, sense oblidar, per descomptat, que hem de continuar complint amb les indicacions sanitàries per a reduir el risc de contagi del coronavirus.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Castelló s’ha sumat al dol oficial decretat pel Govern per a commemorar a les víctimes de la pandèmia. El dol durarà deu dies, el més llarg de la història recent, però les vides que s’ha cobrat aquest virus romandran en la nostra memòria per sempre. Precisament aquesta setmana hem conegut els resultats de contagis i defuncions per municipis, un balanç que mostra un total de 42 morts a la nostra ciutat. No puc més que traslladar tot el meu suport i ànim a les famílies que han patit en primera persona el colp de la malaltia.

Tot eixe sofriment humà, tot eixe esforç de la societat en el seu conjunt, no poden ser en va. Per això, hem de tindre present que la responsabilitat de detindre el virus és individual i col·lectiva, que les administracions que gestionen la crisi necessiten la col·laboració de la ciutadania per a aplacar l’emergència sanitària. I en aquest sentit, he de dir que les dades de la incidència del coronavirus a la ciutat posen de manifest que el compromís i la responsabilitat demostrades pels veïns i veïnes de Castelló ha sigut i està sent fonamental per a fer front a la crisi.

Gràcies a la immensa majoria de la ciutadania que ha complit les restriccions del confinament. Gràcies al personal sanitari, de seguretat, de neteja, d’atenció a persones dependents, per cuidar-nos quan més els necessitem i en condicions tan adverses.

Tot eixe esforç individual i col·lectiu suma. Un esforç que també s’ha fet des de les administracions públiques, amb tot el personal al servei d’aquesta crisi. En aquest sentit, he de posar en valor el treball exercit per l’Ajuntament de Castelló des del primer moment de l’emergència. Totes les decisions que s’han pres en el si de govern per a combatre la pandèmia en l’àmbit municipal han sumat també en el control sanitari a la ciutat.

LA NETEJA i desinfecció periòdiques als nostres carrers i instal·lacions amb la col·laboració de la UME, la labor dels nostres serveis municipals de seguretat vetlant pel compliment de les restriccions sanitàries, el condicionament del nostre espai urbà per a proporcionar més rutes per als vianants que propicien el manteniment de la distància social durant la desescalada, els tests als nostres agents de Policia Local i Bombers per a garantir el control de la salut dels qui estan en primera línia, els serveis socials que han atés en tot moment als col·lectius més vulnerables… Totes eixes persones que han treballat dia a dia en l’àmbit municipal han sumat en la lluita contra el coronavirus.

LA CIUTADANIA va entendre des del primer moment la gravetat de l’emergència a la qual ens enfrontàvem i l’Ajuntament, amb cadascuna de les mesures adoptades, ha acompanyat als seus veïns i veïnes en aquest dur camí. Totes i tots sumem per Castelló.

*Alcaldessa de Castelló