Per primera vegada. Esta expressió s’ha repetit constantment durant la present legislatura en referència a iniciatives positives pioneres a l’Alcora, impulsades en els darrers 3 anys. Moltes també, si no per primera vegada, s’han reactivat o millorat considerablement després dels 4 anys en blanc del PP al capdavant de l’Ajuntament.

Encapçala el nostre full de ruta l’aposta decidida per una economia local viva i dinàmica, per polítiques que promoguen la creació de llocs de treball i el benestar dels nostres veïns i veïnes.

Per primera vegada, s’ha creat la regidoria d’Indústria i s’ha posat en marxa el Consell Econòmic Empresarial. No hi ha dubte que la indústria ceràmica és el principal motor de l’economia alcorina. En la primera reunió del Consell Econòmic, en el qual està representat el sector, es va posar sobre la taula la imperiosa necessitat de millorar els polígons industrials de l’Alcora. Tenim unes empreses potents i competitives, que destaquen dins del seu àmbit, però és cert que les infraestructures amb les quals comptem no estan a l’altura, no podem enganyar-nos. M’encantaria estar parlant de treballar per la implantació de la indústria 4.0, de fibra òptica, de tecnologia punta… però, malauradament, tenim per millorar els serveis bàsics (sanejament i depuració, energia elèctrica...). I en açò estem.

En l’última visita a l’Alcora, el Conseller d’Economia Sostenible ens va confirmar que el nostre poble rebrà, per primera vegada, una ajuda important per millorar les àrees empresarials.

També, per primera vegada, s’ha elaborat un Pla d’Infraestructures amb les accions a desenvolupar en els pròxims 5 anys.

Una altra clau fonamental per al futur de l’Alcora és el nou Pla General d’Ordenació Urbana. Després de quatre anys paralitzat pel PP, es troba en fase de contestació a les al·legacions.

Tenim molt clar que l’Alcora és fonamentalment industrial, no obstant açò, no tanquem cap porta. Recentment anunciàvem la concessió d’una ajuda de 200.000 € per a turisme provinent de fons europeus. Anem seguint les directrius del Pla de Turisme de l’Alcora. Tot suma.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora