Nules ha clausurat els últims dies el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en Situació o Risc d’Exclusió Social anomenat Supera’t a Nules, dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral en el qual s’ha atès un total de 57 dones de la nostra localitat.

De fet, gràcies a aquest programa s’han contractat 13 dones, a més dues han estat seleccionades com a alumnat de diferents tallers d’ocupació i altres dues en el programa Et Formen.

Les dones del programa Supera’t a Nules han tingut una participació molt activa. Així doncs en aquests mesos han sigut acollides per diferents professionals que han realitzat un diagnòstic personalitzat d’ocupabilitat i han dissenyat un itinerari de cadascuna per a identificar les actuacions més adequades a cada situació.

Els resultats d’aquest programa han sigut molt positius perquè a més de la contractació, amb aquesta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials s’ha treballat de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat.

PER A DESENVOLUPAR aquest projecte s’ha contractat 10 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a l’ocupació i dos administratius. De manera que cadascuna de les persones participants ha estat acompanyada al llarg de tot el procés per tres o quatre professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perquè puguen repercutir en la seua ocupabilitat en el futur.

*Alcalde de Nules