+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

La rueda

Teixit cultural

 

14/02/2017

Diumenge. Set i vint de la vesprada. Ha estat un cap de setmana intens, com quasi tots els caps de setmana des que gestione l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Castelló. Arribe a casa tot just després de fer una entrevista per a una nova revista digital de caràcter cultural. Han estat més de dues hores parlant de concepte «cultura», de les mancances que ens hem trobat en arribar al Govern de la ciutat, dels projectes que van en marxa, del que voldríem assolir, de la ciutat que somiem...

Vostès poden llegir a aquest diari mateix allò que passa a la ciutat, a la província, a l’estat, al món però, agranant cap a la regidoria, he de reconèixer que és un goig llegir premsa especialitzada en cultura. Igual que ho és poder llegir altres publicacions promogudes per associacions que tenen una única pretensió: donar difusió de la cultura castellonenca, des de les nostres arrels fins les últimes activitats culturals a la nostra ciutat. Una iniciativa cultural feta per als i les amants de la cultura que es fa a Castelló, que va més enllà d’una simple enumeració d’actes, horaris i lloc on es realitzen.

I és que són projectes com estos, fets per apassionades i apassionats per la cultura, els que engresquen i creen nous públics igual d’apassionats. Eixa és la finalitat de qualsevol iniciativa cultural: arribar al públic, fer-lo participar, engrescar-lo en un món ple de riquesa. Cal oblidar-nos ja de la figura del simple espectador, de què determinades disciplines artístiques estan reservades per a exclusives classes socials, eliminem eixes idees preconcebudes ja! El dret a la cultura està reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans i és el deure de les institucions facilitar-hi l’accés. Nosaltres, com a institució tenim la plena convicció que la cultura és la base fonamental de la democràcia, perquè esta és l’única capaç de formar a éssers crítics.

Junts, institucions i teixit associatiu, treballem per fer de la cultura un element de cohesió i desenvolupament social, fonamental en la construcció d’una societat més crítica i, en definitiva, més democràtica.

*Regidora de Cultura de Compromís per Castellón