Ha tornat la gota freda i, de nou, moltes de les nostres rambles baixen de gom a gom. Moltes platges s’han tornat a quedar sense arena, i d’elles depén que el sector hosteler arranque bé la temporada amb la Setmana Santa. El turisme estacionalitzat ens obliga a dependre exclusivament de la costa, a la que, de nou, només li han rentat la cara. Des de Madrid només es preocupen de quin és l’estat de les nostres platges quan han de vindre de vacances.

Platges, barrancs, rambles i rius són competències estatals. La confederació hidrogràfica i costes són els encarregats de mantenir-ho en condicions dignes però ni el PP ni el PSOE en els diferents anys que han governat a Espanya han fet res per donar una solució estable. Les platges són les que més pateixen la deixadesa però la brutícia dels barrancs o la falta de manteniment dels rius fan que tinguem problemes cada vegada que cauen quatre gotes. Més encara amb un clima de pluges fortes cada vegada són més freqüents per culpa del canvi climàtic.

Cada any veiem com les nostres platges desapareixen, com els barrancs incomuniquen pobles o barris. De fet a alguns pobles ni s’han reconstruït les carreteres o els passejos marítims des de fa anys.

Des de Compromís ens hem preocupat de les necessitats dels nostres pobles i comarques, registrant sempre els danys ocasionats i exigint la inversió que els pertoca a les nostres platges, rius i barrancs. Només qui som de Castelló i passegem per les nostres platges ens encarreguem, l’endemà d’un temporal, que el Govern central atenga les nostres necessitats. Si Compromís no està al Congrés, els pobles i ciutats de Castelló tampoc. Mereixem continuar tenint veu a Madrid.

*Candidata de Compromís al Congrés