A punt d’acabar l’estiu molts ens marquem objectius i reptes. A nivell polític més que començar un nou curs el que anem a viure els pròxims mesos és el fi d’una legislatura, tant a nivell municipal com autonòmic. Malauradament no podem dir que haja sigut una etapa per a recordar en el futur. L’ombra del Procés ha estat cada vegada més gran i més espessa, i els intents de Govern del Botànic en copiar la manera de fer les coses dels nostres veïns, ha encès no poques alarmes. Tant a l’educació com a l’administració han tractat d’imposar un model que no compta amb el vist i plau de la societat, amb el perill de provocar rebuig cap al valencià en lloc d’acceptació i interès. I és que mentre el bipartit gasta forces i recursos en eixos menesters s’oblida de qüestions més reclamades, com l’eliminació dels barracons.

No m’estranya aquesta inacció del bipartit a la Generalitat, quan a Vila-real portem set anys vivint, patint, eixa manera de fer les coses. Anuncis i més anuncis d’iniciatives que mai han vist la llum, com ara l’adquisició d’habitatge social, el pàrquing de camions, la pista d’atletisme, l’EOI, el quart institut, l’aulari de Carles Sarthou, etc. O que de moment s’han quedat a meitat camí malgrat que ja s’han gastat importants sumes de diners com El Gran Casino o El Molí La Vila. Inclús el Pavelló Llorens que anava a estar reconstruït en un any, no arribava de cap manera, veurem si el tenim en aquesta legislatura o no. De res ha valgut tampoc tindré un govern del mateix signe a la Generalitat, el bagatge és molt trist, ens han llevat el Centre de Salut Torrehermosa i en la Ronda Sud-oest no s’aclareixen.

No soles coincideixen en vendre fum els dos bipartits, també ho fan pelant a la gent treballadora amb les pujades d’impostos. Si a Vila-real estan recaptant més que mai en contribució i ens han negat la revisió dels valors cadastrals; a la Comunitat, des de l’arribada de PSOE i Compromís, hem passat a ser dels espanyols que més paguen per estalviar. En definitiva, el temps s’acaba, entrem en el compte enrere i ens adonem que hem xocat front als governs del canvi per a que res canvie.

*Portaveu de Ciutadans a Vila-real