Encara que la responsabilitat individual de cadascú es primordial en la prevenció de la covid-19 i en la no expansió del virus, les administracions tenim com a missió posar els màxims mitjans possibles per a previndre o detectar els casos i així facilitar una actuació ràpida per a frenar les transmissions, clar està, dintre de les competències de cada administració i les possibilitats econòmiques existents.

Per exemple, des de l’Ajuntament d’Almenara hem apostat per les desinfeccions continuades, però també pel control a la platja o als actes que s’han vingut realitzant, així com el control del compliment al municipi de les normes sanitàries vigents en cada moment.

Ara toca col·laborar amb el retorn a l’escola, i per això, estem a la disposició de les necessitats dels nostres centres educatius en tot allò que puguem ajudar sempre dins de les nostres competències. Hem vist que en matèria de prevenció o detecció seria important que cada una de les aules de l’Escola Infantil Municipal, del col·legi i de l’institut de la localitat tinguen el seu termòmetre propi per a facilitar les tasques.

Per això hem adquirit una cinquantena de termòmetres digitals a distància (model pistola) per a que totes i cada una de les aules dels centres educatius d’Almenara disposen del seu propi termòmetre en cas de necessitat. Pensem que havíem de fer-ho i col·laborar, i per això, en uns dies, ja disposaran d’ells, per a que els tinguen per a l’inici del curs escolar.

A més, hem decidit que no només dotarem de termòmetres als centres escolars, si no també a altres instal·lacions de la localitat. Així, hi haurà unitats al Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire, al Casal Jove, i als llocs de pràctica esportiva com el Gimnàs, el Camp de Fútbol o el Poliesportiu Municipal.

Des de l’Ajuntament, també seguirem pendents de les novetats que ens comuniquen les autoritats per a l’inici del curs, i per això, el 3 de setembre tindrem un Consell Escolar Municipal, i a més també hi haurà reunions de coordinació entre ajuntament, centres educatius i centre de salut amb l’objectiu de buscar el millor per a tots i totes.

Acabe com començava, des de les administracions podem posar alguns mitjans, però el més important per frenar el virus és la responsabilitat individual i el coneixement. Siguem responsables! H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló