Diuen que no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta. Com en quasi tot, en l’equilibri està la clau. I, com quasi sempre, la implicació col·lectiva és fonamental per assolir objectius.

Els carrers, les places, els monuments, els paratges naturals… són patrimoni de tots, per la qual cosa, de tots és el dret de gaudir-los, però també la responsabilitat de cuidar-los.

El nostre poble és la nostra casa, hem de veure-ho així. Tenim la sort de viure en un gran poble, envoltats d’un entorn privilegiat, i és realment lamentable veure com, de vegades, l’incivisme d’uns quants embruta aquesta imatge i entela la conducta responsable de la majoria.

Hem de lluitar contra les accions que, a més de tacar i contaminar, requereixen de recursos humans i materials per a reparar-les, que costen uns diners que paguem tots i que es podria invertir en altres iniciatives beneficioses per al conjunt de la ciutadania.

Un exemple d’incivisme és la proliferació d’abocadors incontrolats. Deixar el fem, les deixalles… en qualsevol lloc no és de rebut.

L’Alcora compta amb un servei gratuït de recollida a domicili de voluminosos, electrodomèstics, mobles, estris, etc. A més, recentment, amb l’objectiu de donar més facilitats, l’Ajuntament ha ampliat aquest servei, prestant-se un dia més a la setmana.

L’ALCORA compta també amb un ecoparc a la disposició dels veïns perquè puguen depositar aquells residus d’origen domiciliari que no han de depositar-se en els contenidors situats en la via pública i que requereixen una gestió diferent. Està obert de dimarts a dissabte, al matí i a la vesprada, i també els diumenges al matí. No hi ha excuses.

VULL CONSTATAR que per al Govern municipal la neteja és molt important i dediquem i dedicarem tots els esforços necessaris per a tindre un poble net, però també necessitem comptar amb l’ajuda dels alcorins i alcorines perquè no s’embrute. Sense aquesta implicació, l’esforç és en va.

Fer de l’Alcora un poble cada dia més net, més sostenible i més saludable és cosa de tots i totes. Ajuntament, empreses, col·lectius, veïns i veïnes…tots hem de sumar en aquest objectiu irrenunciable.

*Alcalde de l’Alcora