A finals de la setmana passada ens despertàvem amb la notícia que el suposat AVE entre València i Castelló es convertirà en un autobús en plena temporada turística d’estiu per les obres del tercer fil del Corredor.

Adif ha decidit aprofitar les vacances per a reprendre les obres d’implantació de la via internacional del corredor mediterrani, des del 2 de juliol al 31 d’agost. Sis mesos després d’inaugurar-se el mal anomenat AVE es reprenen les obres i continua el calvari per a anar en rodalia de Castelló a València. La gent usuària dels trens de proximitat tornarà a patir la suspensió de trajectes, els trasllats en autobús, els retards i els canvis d’horaris.

Sabem que a l’anterior Govern del Partit Popular poc o res li importava que la línia de rodalia entre Castelló i València funcionara mínimament, amb els anys es van encarregar de fer que la connexió fora cada vegada més precària. Però, què passa amb l’AVE? L’alta velocitat, que ara es substituirà per un autobús, es va vendre a les comarques de Castelló com una magnífica oportunitat per fer vindre turisme madrileny a les nostres costes i els que criticàvem que la infraestructura estava mal feta o que els trens eren massa antics érem traïdors que no pensàvem en el turisme. Suposem que quan el Partit Popular va idear este calendari d’obres a les vies de Castelló voldrien fer que el turisme vinguera a partir del mes de setembre, aprofitant el canvi climàtic.

A més a més, les obres que es fan no són les del Corredor que necessiten les nostres empreses i la nostra gent, continuen sent part d’eixa «solució provisional» per no invertir en Castelló els diners que calen per al corredor mediterrani i que ja ens ha costat 178 milions d’euros.

Totes estes desfetes a les nostres vies podrien paréixer errors de càlcul, de planificació o falta de diners però, perquè es va inaugurar un suposat servei d’AVE si no estava encara la via preparada? No només és falta de planificació el que ve del Govern de Madrid, és menyspreu i electoralisme. Les obres que vénen de la Moncloa cada vegada ens costen més cares.

*Diputada de Compromís al Congrés dels Diputats