Uns dies després de suspendre les Festes del 75 aniversari de la Magdalena, les mesures sanitàries i les restriccions de la mobilitat ens van fer prendre la decisió de posposar la III Edició d’Escala a Castelló, que s’hauria d’haver celebrat del 16 al 20 d’abril. Una tercera edició que havia de suposar la seua consolidació definitiva també a nivell internacional, després d’haver presentat el nostre gran acte mariner en febrer al Senat francés en un pas important per confirmar la sintonia entre Escala a Castelló i Escala à Sète i per consolidar també la projecció europea de la nostra ciutat a nivell turístic. Va ser una decisió molt complicada, igual que la suspensió de la Magdalena i igual que la majoria de les decisions que hem pres totes les administracions durant estos mesos per contindre l’expansió del virus i protegir la salut pública.

Ara la recuperació d’Escala a Castelló dins de 2020 entre els pròxims dies 8 i 22 d’octubre és una gran notícia per a la nostra ciutat. És una gran notícia perquè li donarà una espenta a tot el nostre sector hostaler i turístic que tant ha aguantat durant estos mesos, i és una gran notícia perquè significa també que la nostra ciutat està fent front a la pandèmia i que té ganes d’eixir endavant. Serà una edició reduïda i complexa, però també molt especial. La visita de la Nao Victoria i del Galeón Andalucía serà un regal per a tots els castellonencs i les castellonenques en recompensa pel seu esforç en esta dura travessia de la covid-19. L’Ajuntament ha fet un gran esforç per dur endavant la celebració d’esta edició d’Escala a Castelló pensant en la dinamització de l’economia local i amb les mesures de prevenció sanitàries preceptives en el context actual. Ara la ciutadania podrà gaudir de les visites gratuïtes a les embarcacions sempre amb reserva online prèvia per evitar aglomeracions, i ho hauran de fer amb responsabilitat, respectant les normes sanitàries per tal que entre totes i tots fem compatible l’oci amb la protecció de la salut.

Escala a Castelló és un esdeveniment on Castelló mira a la seua mar com una oportunitat. I precissament esta setmana ha pres possessió del seu càrrec de president de l’Autoritat Portuària Rafa Simó amb el compromís d’arrimar més la nostra ciutat al nostre port. Després del seu gran treball com a regidor d’Urbanisme i en el disseny del nou Pla General de Castelló, ara l’Ajuntament de Castelló té un aliat en el port que ens ajudarà a construir eixa ciutat competitiva, moderna, innovadora i sostenible que volem que siga Castelló. Com també ho ha sigut durant estos anys Francisco Toledo , col·laborant sempre per millorar la nostra ciutat i enfortir la nostra economia, i a qui li devem agrair el seu treball.

Esta crisi sanitària és un dels majors reptes als que s’ha enfrontat Castelló en la seua història. I segur que entre tots i totes serem capaços de dibuixar un horitzó de ciutat més pròsper. Des de l’Ajuntament continuem treballant de la mà de la ciutadania i de la resta d’administracions, sumant esforços per a fer front al desafiament de la covid-19 impulsant l’economia local i donant suport a qui més ho necessita. Continuem remant per Castelló. H

*Alcaldessa de Castelló