En poc més d’un mes, les aules dels centres educatius tornaran a rebre al seu alumnat. Aquesta vegada, davant una situació extraordinària per a la que s’ha d’estar preparat. Mesures, professorat, material, instal·lacions, i plans de contingència creats per a l’ocasió. I amb aquesta línia, la Conselleria d’Educació ha apostat per multiplicar totes les mesures per a que tot l’alumnat compte amb les majors garanties per acudir a l’escola.

I dic multiplicat, perquè tal i com va anunciar el conseller Vicent Marzà , el professorat, el material, la dotació extraordinària en despeses de funcionament de tots els centres sostinguts amb fons públics, les adquisicions de material de seguretat i higiene per als centres i la implementació de la digitalització en els centres educatius, es multiplica amb una inversió de 207 milions d’euros.

Això suposa un increment de 4.374 mestres i professorat més per atendre la diversitat, el reforç i les necessitats específiques de cada centre per poder comptar amb l’organització necessària davant el covid. Tots els centres ja han fet les demandes de quants mestres i professorat necessitaran, i ja han estat acceptades. A més, els centres ja han celebrat els consells escolars per aprovar els plans de contingència que s’han preparat durant l’últim mes, per a que l’inici de curs no hi haja imprevistos.

A les aules valencianes es disposarà de més de 76.000 mestres i professorat que atendran l'alumnat durant un curs que per si mateix serà molt peculiar i que s'ha d'adaptar a qualsevol context que es genere depenent de l'evolució de la pandèmia. Més que a qualsevol altra autonomia. Una inversió molt diferent d’autonomies que no han aplicat cap inversió per a obrir les aules al setembre. I això la gent ho ha de saber, perquè junt al professorat, el material digital augmentarà. Ja es va fer en el confinament amb més de 15.000 tauletes, i ara davant la petició prèvia de cada centre, es tornarà a fer una compra igual, i amb material per al centre.

Aules bombolla, organització de centres, augment de les prestacions, i tot per a que l’alumnat puga tornar a l’aula amb totes les precaucions pertinents. Durant aquests mesos tan durs tots els agents de la comunitat educativa valenciana han estat a l'altura de les circumstàncies i s’han unit més que mai per a fer front a l'emergència sanitària que hem viscut i abordar els pròxims mesos units. Ara ho faran amb el nou inici de curs, i elles i ells són el valor més important que té la nostra educació valenciana. Tornar a l’escola. H

*Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalització i Agricultura de Borriana