Sense presses però sense pausa, des de l’Ajuntament de Borriana estem treballant en la neteja i adequació de les nostres platges adaptant-les als protocols sanitaris i preventius de la conjuntura actual, per a l’obertura al bany, per a tornar a gaudir-ne en condicions òptimes de seguretat i confiança i amb la qualitat que les caracteritza.

Cal que tots comprenguem la gravetat de la situació, per això, aquest estiu la qualitat de les nostres platges ha de ser sinònim, irremeiablement, de seguretat sanitària. Per a aconseguir-ho, no ens serveix anar per les travesses, ni les presses innecessàries. El nostre objectiu és que les nostres platges siguen espais segurs al cent per cent.

Per a garantir-ho amb les particularitats que marca l’excepcionalitat del moment, les nostres platges s’obriran al bany dissabte que ve, dia 6, coincidint amb la data que s’activarà el servei de salvament i socorrisme, i dotar-les així de les millors condicions.

L’obertura de les platges estava prevista inicialment en la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, l’avançament de l’obertura a la fase 2 n’ha retardat tan sols uns dies l’obertura, per a adequar-nos i adaptar-nos en l’àmbit municipal a les recomanacions estatals i autonòmiques.

Mentrestant, ja teníem avançat molt de treball previ, amb la finalitat de valorar i implementar un sistema competent i adequat a les nostres característiques, perquè l’obertura al bany a les nostres platges permeta controlar els aforaments, que les distàncies es complisquen i disposar d’una vigilància del bany, amb totes les garanties i mesures de seguretat i de protecció sanitària.

Aquesta setmana estem aplicant els sistemes de control i ordenació de l’aforament per al correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries, que es realitzarà bàsicament a través de drons i amb el reforç de la vigilància amb una patrulla de la Policia Local fixa.

També estem adaptant les passare·les dobles d’entrada i d’eixida, el mobiliari, la senyalització de les normes i la informació, les estaques de separació com a mesures de seguretat.

Però, sobretot, per a tornar el més indispensable és, sense dubte, la prudència i la responsabilitat. Són la millor ferramenta per aconseguir tornar a la normalitat sense el perill que suposa haver de fer passes arrere.

*Alcaldessa de Borriana