Són moltes les coses que estem trobant a faltar en aquests mesos atípics i complicats. En aquestes dates, especialment, els alcorins i alcorins tenim al pensament i al cor les nostres festes majors.

I és que els estius a l’Alcora estan inexorablement units a les nostres Festes del Crist. Són 17 dies molt intensos que esperem durant tot l’any amb moltes ganes i il·lusió. Les nostres festes ens conviden a escapar de la rutina, a eixir al carrer, a reviure les nostres tradicions…

Enguany, per les circumstàncies que tots coneixem, no ha pogut ser. No podrem gaudir d’actes populars i multitudinaris com ara el sopar de pa i porta, el dia de paelles o la nit de disfresses. No ens emocionarem amb esdeveniments com la Ronda o la Proclamació de la reina i les dames d’honor. No podrem viure amb el mateix fervor el nostre dia gran, el Dia del Crist. No gaudirem dels actes esportius, lúdics i culturals ni dels festejos taurins…

Però, sobretot, el que més anhelem és el vessant social de les celebracions. Trobem a faltar poder compartir tots eixos esdeveniments, poder viure al costat dels nostres veïns, amics i familiars eixos moments únics que ens ofereixen les festes. Anhelem trobar-nos i retrobar-nos als nostres carrers i places.

Tant de bo mai haguérem hagut de veure’ns en aquesta tessitura, però protegir la salut pública està per damunt de qualsevol altra consideració. Per això, suspendre les festes era, sens dubte, el que calia fer davant una situació de pandèmia mundial i així ho van entendre els veïns i veïnes, als quals torne a donar les gràcies per la seua comprensió i suport.

Enguany no ha pogut ser, però estic convençut que aquest sacrifici servirà per a poder recuperar com més prompte millor les nostres vides.

Tornarem. Tornarem a omplir els carrers i places del nostre poble d’alegria i germanor. Tornarem a abraçar-nos, a compartir un fum d’experiències inoblidables amb els nostres veïns, amb tota la gent que ens visita i amb aquells que tornen a casa per aquestes dates. Però, per a això, ara hem de ser molt prudents i complir amb totes les mesures per tal de contenir l’expansió del covid.

Les ganes no se’n van, s’acumulen, així que segur que agafarem moltes forces per a, quan puguem celebrar-les amb totes les garanties, gaudir-les encara més. Sobretot, perquè quan puguem fer-ho significarà que per fi, tots junts, haurem vençut al maleït virus. H

*Alcalde de l’Alcora