És absolutament fals que a Borriana s’oculten dades sobre persones mortes per la covid-19 i és una tremenda irresponsabilitat i una esfereïdora falta de respecte jugar amb les xifres i mentir-hi deliberadament.

Per respecte a les víctimes i a les seues famílies, m’entristeix profundament el to utilitzat pel PP de Borriana, Vox i Ciutadans a l’hora de demanar explicacions sobre les dades de morts per la covid-19. I m’entristeix perquè crec que les manifestacions públiques d’alguns dirigents polítics, i fins i tot d’algun mal mitjà de comunicació local, no busquen la veritat sinó sembrar l’odi entre ciutadans.

Certament, em plantege quin interés poden tindre les autoritats sanitàries, o des de l’Ajuntament, a dir que els morts n’han sigut menys? Que no els sembla suficient 40 ciutadans de Borriana?, perquè per a nosaltres és una barbaritat.

El que està clar és que l’afirmació i la difusió per part de l’oposició, recolzada en un diari digital d’àmbit local, que hi ha 73 morts a Borriana per la covid-19, és una notícia molt tergiversada, manipulada o amb finalitats espúries. Les persones que han mort en total per diferents causes a Borriana en el últims mesos en són 73 i, d’elles segons les dades de Sanitat, 40 per la covid-19. I així s’ha fet saber des del primer moment a l’oposició, però, clar, la seua voluntat no és exposar una opinió ni realitzar una crítica, sinó únicament fer mal amb els morts, fins al punt que després de les explicacions oportunes segueixen reiterant-se en les seues manifestacions.

És absolutament mesquí continuar reiterant la mentida, perquè no té una altra intencionalitat que injuriar, calumniar i desestabilitzar la institucionalitat i els serveis públics sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Difondre greus falòries i falsedats deliberadament, mentides que, en aquests moments en què vivim la més greu emergència sanitària de la història recent d’Espanya, busquen causar alarma social, desestabilitzar la situació política i afeblir l’actuació de les institucions de l’Estat, és a dir, que busquen danyar la societat i a totes les persones.

Continue pensant que la nostra ciutat té una oposició que no se la mereix, més preocupada a intentar obtenir rèdit polític d’una tragèdia que a arrimar el muscle. Borriana necessita honestedat. Molt prompte anunciarem un acte d’homenatge als familiars i amics que hem perdut en aquesta pandèmia, però ara és l’hora de mirar endavant i treballar per al futur i per a la recuperació de la ciutat. En política, tot no s’hi val. H

*Alcadessa de Borriana