Ho ha dit l’alcaldessa d’Onda: «estamos ante un examen de la ciudadanía». I se queda tan ampla. Va i resulta que tindre el mateix índex de contagis que Madrid quan hi ha competències municipals amb les quals es podia haver evitat, al remat és: «un examen para la ciudadanía». De veres, d’haver algun examen seria al govern municipal, i el suspendria! Perquè fa més d’una setmana que Ballester té un estudi d’impacte del coronavirus a Onda i amb un seguit de recomanacions que no ha aplicat.

I és que s’ha encantat. Fins i tot Compromís fa més de tres setmanes que li va demanar un pla de contingència davant l’alarmant creixement dels contagis, i ara és l’hora en què eixe pla ni està ni se l’espera. Compromís també va instar Ballester a acceptar l’oferiment de Salut Pública per reunir-se, i va acceptar, però el resultat ja el coneixen vostès: «estamos ante un examen...», examen per a tots excepte per a l’Ajuntament què dic jo, alguna responsabilitat tindrà, no?

No podem dir que l’alcaldessa no haja estat treballant; el problema és que s’ha centrat en crear polèmiques estèrils contra les administracions que l’envolten i no en frenar la covid a Onda, que era el que calia. Així, són notables els desacords amb tots per Reciplasa; o les acusacions i divulgació de mails manipulats per tal d’acusar la Conselleria d’Educació de prohibir el que no ha prohibit. També ha deixat els i les veïnes d’Onda fora del Pacte per l’Ocupació, desemparant les persones aturades del municipi. I ara, l’última bronca l’han tinguda amb la Conselleria de Sanitat, mentre l’Ajuntament no havia pres mesures per tallar l’avanç del virus.

Tots tenen la culpa excepte Ballester... ja és greu. De veres, si férem eixe examen, jo crec que l’ Ayuso de la Plana no el passava. Als onders i les onderes molta força per al que ve, que de ben segur se’n sortirem aviat. Ànim!! H

*Síndica adjunta de Compromís a les Corts