La nostra costa i platges, no poden esperar més. Vivim una situació d’emergència en diversos punts de la nostra costa. Aquesta situació de preocupació, afecta platges, cales i diferents indrets que van des d’Aiguadoliva fins a Sòl de Riu.

És per tots sabut que les competències de costes, no són una matèria municipal, sinó estatal. Però no ens enganyem. Els nostres ciutadans, veïns i veïnes, necessiten solucions immediates, no una explicació gràfica de les competències i de qui és (o no) la culpa. Necessitem ser pràctics davant els problemes. No tècnics.

Entenem que la situació d’un govern en funcions, no facilita en part que es puga actuar precisament en la nostra costa. Possiblement, aquest siga un dels punts que primer de tot cal resoldre per a veure fluir les accions que tant necessitem a la nostra ciutat i a la província. La ciutadania ja es va pronunciar a les urnes. No caiguem un altre cop en el mateix error. No li podem fer això a la ciutadania. Les platges de Fora-Forat i del Fortí (sobretot aquesta última) necessiten una aportació urgent de sorra que paralitze, de manera progressiva la contínua regressió provocada per diversos temporals, condicions climatològiques adverses i certs dics de contenció que han minvat la capacitat de els corrents de transportar sorra fins a altres indrets on abans, no en faltava.

CERT ÉS QUE, fa poc, vam poder fer una intervenció d’urgència, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, per poder aportar sorra a la platja del Clot. Però aquesta, només és una de la llarga llista d’accions pendents que urgentment necessita la nostra costa. Tenim despreniments a les cales Nord i Sud amb els consegüents problemes d’accessibilitat i d’infraestructures annexes que això necessita.

Vinaròs és i vol ser una destinació turística de qualitat, reconeguda per les seues platges i, sobretot, per les seves cales com a reclam turístic i natural que és difícil de trobar en el litoral de Castelló. Per a ser competitius necessitem serveis i millores. I els serveis i millores vindran a través de les inversions. Sempre ho hem dit i no ens cansarem mai de repetir-ho. Farem les trucades, reunions i viatges on faça falta. No ens importa el color polític. Ens importa la gent de Vinaròs. Aquesta és la meva obligació: demanar un tracte just per a la nostra costa.

*Alcalde de Vinaròs