La urbanització de la plaça Josefina López Sanmartín o la remodelació integral del parc de la Panderola són dos dels projectes que més van a ajudar a transformar el Grau. Els pròxims mesos seran claus per a visualitzar el canvi radical que anem a viure. Ja hi ha hagut altres actuacions i altres polítiques, com l’impuls a jornades gastronòmiques, la promoció del Peix del Grau, la dinamització comercial i nadalenca o l’esdeveniment Escala Castelló que han ajudat a potenciar el Grau.

Però avui vull centrar-me en el projecte de la plaça Josefina López Sanmartín i en la urbanització de l’accés nord al Grau, paralitzats per la crisi econòmica. Fa dècades que els veïns exigeixen una millora d’aquest entorn urbà que encara avui és un buit urbà entre el nucli urbà consolidat i la zona residencial al costat de la Pineda. Una imatge quotidiana que no ens agrada, un descampat de terra, amb tolls quan plou.

Açò que ara és un solar de pas serà en el 2019 en un nou espai públic, que dignifique l’entorn de la piscina Emilio Fabregat, del centre de salut i del barri residencial adjacent. Un disseny que ha partit d’un procés de participació ciutadana, on hi haurà un escenari, zones de gimnàstica, àrees de joc, de descans, arbrat, carril bici, un nou vial i places d’aparcament. Un espai públic per a estar i conviure i intergeneracional, per a totes les edats, en el qual les persones seran les protagonistes. I a més dedicat a la millorança de Josefina López Sanmartín just l’any que es compliran 30 anys de la seua mort.

Ha sigut emocionant, com a regidora però sobretot com grauera, poder estar en la presentació d’aquest projecte que, sens dubte, marcarà un abans i un després en el paisatge urbà. Gràcies per transformar el Grau.

*Regidora de Gent Gran i edil del Grup Socialista a Castelló