Fa uns dies, a Vila-real, vam rebre la visita del conseller d’Economia i la directora d’Internacionalització, Mari Parra. Van recordar que fa quatre anys la SGR tenia un forat de més de 400 milions d’euros. Fira València i IFA: un bony de més de mil milions. Els instituts tecnològics: un deute de quasi 45 milions. Cap atenció al comerç de proximitat ni polítiques d’internacionalització. Si les empreses valencianes hagueren tingut més activitat internacional la crisi no ens haguera afectat ni la meitat. Al 2014 teníem un Servef poc útil, amb un deute de més de 45.000 milions d’euros. El resultat: 190.000 famílies amb tots els membres sense treball.

QUIN HA ESTAT el canvi? La taxa de desocupació, unes 85.000 persones menys, que encara són massa per a nosaltres. Els 11 milions que s’invertien al 2014 en indústria són ara quasi 100. En innovació s’invertien menys de 30 milions, ara 75 milions, un 152% més. O nous projectes com Digitalitza, Innovatec i Createc que ajuden a la transformació digital. En innovació: de 7 a 15 milions d’inversió: un 114% més. O l’objectiu clar de descarbonitzar l’economia. Cal deixar de banda la dependència dels combustibles fòssils i els lamentables impostos al sol del PP. Per això, s’ha passat d’una inversió en renovables de 6 milions als vora 17 milions actuals.

Amb les noves polítiques, Vila-real ha rebut 11 milions d’euros en ajudes directes. Abans no arribaven ni als 600.000 euros en activitats amb relació amb la innovació i l’economia. Però encara podem anar més lluny i el que cal és honestedat, ganes de treballar, i més gent preparada i honesta com és el cas de Mari Parra. Solament podrem avançar amb el suport de la gent. Mereixem un canvi, perquè mereixem una societat millor.

*Regidor de Compromís per Vila-real