Compromís per Vila-real estem i sempre hem estat compromeses amb la nostra ciutat. Hem apostat amb fermesa per una educació pública, igualitària, plural, de qualitat i en valencià. Per això, amb les nostres polítiques s'ha pogut construir un nou aulari d'Infantil del CEIP Carles Sarthou, amb una inversió de quasi 2 milions d'euros. Si tot va bé el pròxim curs ja es podrà utilitzar. S'ha reconstruït també el sostre del CEIP José Soriano, que l'administració anterior havia deixat en un estat lamentable. El 100% de les despeses han estat cobertes pel Departament del conseller Vicent Marzà .

Cal destacar que el pròxim curs l'augment de professorat a la ciutat i a tot el país serà el més gran de tot l'Estat Espanyol, amb un total de 4.374 docents més. Són temps molt difícils per a tothom, però per això mateix cal fer polítiques eficaces. El pròxim curs caldrà complir amb les mesures sanitàries que se'ns demanen per treballar amb una realitat que serà diferent a tot el que hem conegut fins ara.

Altrament, és el moment de seguir insistint, invertint i creixent. Per tot això, Compromís per Vila-real ha registrat una moció en què demanem que Conselleria considere la molt necessària construcció d'un quart Institut de Secundària i Batxillerat. La saturació actual s'ha de resoldre i cal començar per fer ben palesa la nostra necessitat. Si la resta de grups polítics hi col·laboren i deixen de banda els seus interessos electorals tot serà possible.

Caldrà, per tant, col·laborar amb la resta d'administracions i treballar dur. Exigir sense col·laborar mai pot dur cap fruit. Confiem que tot anirà bé i que, una vegada més, tothom posarà per davant el seu compromís amb la ciutat. H

*Regidor de Compromís per Vila-real